Tekmo v Pittsburghu je sredi druge tretjine odločil Sidney Crosby s 15. golom v sezoni, skupaj pa je zbral že kar 54 strelskih točk. Chicagu sta zmago zagotovila Nick Leddy in Brent Seabrook, ki je končni izid postavil v 38. minuti. Chicago ima zdaj iz 32 tekem 53 točk, Pittsburgh, ki je odigral dve tekmi več, zaostaja za eno.

Na zahodu, kjer igrajo tudi Kopitarjevi Kralji, je pomembno zmago dosegel Edmonton, ki je po zaslugi Jordana Eberleja, ta je dosegel uvodna gola za zmago s 3:0 na gostovanju pri St. Louisu, saj je ostal v boju za končnico. Na 10. mestu za osmim mestom zaostaja za tri točke.

Anže Kopitar je bil danes prost. A premor bo za hokejiste Los Angelesa kratek. Po še enem prostem dnevu jih v četrtek čaka pomembno gostovanje pri neposrednem tekmecu za končnico St. Louisu.

Ostali torkovi izidi: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3:2, Washington Capitals - New York Islanders 2:3, Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 1:4, Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:5, Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2:1 ter po kazenskih strelih Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1:0.