Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Hrvaška - 1.liga

Cedevita - Zadar
1

Zadar se že dalj časa spopada s hudimi finančnimi težavami, posledice pa čutijo tudi igralci, ki pričakovano ne igrajo najboljše. Čeprav s sezono pretirano zadovoljni ne morejo biti niti pri Cedeviti, jim gre precej bolje, čemur pričajo tudi tri zaporedne zmage. Zagrebčani imajo poleg tega precej močnejši igralski kader in danes upravičeno pričakujejo zmago.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Maribor-Krka
2
Mariborčani letos igrajo presenetljivo uspešno, saj so med drugim v ligi za prvaka na kolena spravili tudi Zlatorog. A vendarle so slovenski prvaki za razred kakovostnejši tekmec od Zlatoroga in zato tudi favoriti, četudi v so v ligi ABA razočarali.

Košarka - ZDA - NBA

Chicago - Miami
2

Čeprav je Chicago zadnji dve tekmi dobil, se bo njegov niz nocoj bržčas končal. V goste namreč prihajajo prvaki iz Miamija, ki so v zastrašujoči formi in lovijo rekord 33 zaporednih zmag, ki so ga pred 40 leti postavili jezerniki. V kolikor bi Chicago tekmo dobil, bi bilo veliko presenečenje.

Košarka - ZDA - NBA

New York - Memphis
1

Kljub temu da so grizliji v zadnjem času nekoliko padli v formi, so še vedno šesto moštvo lige. Le mesto slabši so Newyorčani, ki pa so v zadnjem času ujeli tekmovalni ritem in nanizali pet zaporednih zmag. Tekma bo najverjetneje sila izenačena, v manjši prednosti pa bodo tudi zaradi prednosti domačega parketa kratkohlačniki.

Hokej - ZDA - NHL

San Jose - Anaheim
1

Tekmeca sta se nazadnje udarila pred enim dnevom, zmage v Anaheimu pa so se s 5:3 veselili hokejisti San Joseja, ki so racmanom prizadejali tretji zaporedni poraz. Morskim psom bo pred domačimi gledalci še nekoliko lažje, zato jim pripada vloga favorita.