Brigita, ki je na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojila izvrstno četrto mesto v teku na 800 metrov, se v zadnjem obdobju posveča razvoju športa za vse. Glavni namen organizacije Olimpijskih tekov pa je prav to – spodbujanje široke množice ljudi, da se gibajo in zdravo preživljajo svoj prosti čas. »Zavedam se, da veliko naših navijačev, ki radi tečejo in se ukvarjajo s športom, nima možnosti, da se družijo z nami – olimpijci, zato se bomo tudi sami udeleževali Olimpijskih tekov,« je povedala Brigita, ki rada teče zato, ker je po nekaj kilometrih glava očiščena in izpraznjena vseh misli. »Zaradi tega stanja duha se k teku vedno znova vračam,« je razkrila in povabila vse, da se ji pridružite.

Sodelujete lahko vsi

Na olimpijskih tekih v šestih krajih, ki imajo tradicijo prirejanja športnih dogodkov in ustrezno infrastrukturo, lahko sodelujete vsi – od popolnih začetnikov do izkušenih tekačev in ljubiteljev gibanja, za katere je šport nepogrešljiv del življenja. Startnine za Olimpijske teke 2013 bodo enotne in bodo znašale 10 evrov. Sestavni del Olimpijskih tekov 2013 so tudi otroški teki, zato so dobrodošli najmlajši tekači. Organizatorji bodo za vse sodelujoče pripravili darilno vrečko z majico in manjšimi pozornostmi sponzorjev.

Prva bo na vrsti Vipava

Teke letos organizirajo društva z različnih koncev Slovenije. Prvega, ki bo v Vipavi prihodnjo soboto, 6. aprila, bodo organizirali člani Tekaškega društva Burja Vipava. Tekači se bodo na njem lahko pomerili na 8,5 kilometra dolgi progi, ki poteka na izjemno lepi in ravninski trasi. To bo že 18. Vipavski tek, ki je del Primorskega pokala v tekih.

Po Vipavskem sledijo naslednji olimpijski teki:

nedelja, 14. april 2013, Slovenska Bistrica;

sobota, 27. april 2013, Moravske Toplice;

nedelja, 23. junij 2013 (na svetovni olimpijski dan), Visoko pri Kranju;

nedelja, 30. junij 2013, Semič;

sobota, 28. december 2013, Rateče.