Američan, ki je pred prihodom v Ljubljano igral v Severni Ameriki je v letošnji sezoni eden izmed vidnejših članov zasedbe trenerja Bojana Zajca. Zadovoljstva ob sklenitvi novega dogovora zato ni skrival direktor Olimpije Matjaž Sekelj. "Zelo sem vesel, da je prišlo do enoletnega podaljšanja sodelovanja z Jerryem Kuhnom. Je najboljši vratar v ligi in bo pomemben člen naše ekipe tudi v prihodnje. Z njegovim podpisom smo uradno pričeli s kreiranjem moštva za sezono 2013/14,“ je za spletno stran ljubljanskega kluba dejal Sekelj.

Kljub ponudbam drugih moštev v EBEL, sklenil ostati v Ljubljani

Kuhn je v razširjenem avstrijskem prvenstvu nastopil na 51 dvobojih. V 3049 minutah je v povprečju prejel tri gole na tekmo in obranil 92% od 1900 strelov na njegova vrata. Tako število minut kot število strelov na gol ima med vsemi vratarji v ligi EBEL skupno najvišje.

»Ob prihodu v Evropo sem potreboval nekaj časa, da sem se privadil na večje igrišče. Sedaj ob vrnitvi vem kaj me čaka in teh težav ne bom imel. Na vsaki tekmi sem želel pomagati ekipi do zmage. Skozi večji del sezone sem zadovoljen s svojimi predstavami. V Ljubljani mi je izredno lepo. Odlično se tukaj počuti tudi moja boljša polovica. Ko sem na mizo dobil novo pogodbo sem se, kljub ponudbam nekaterih drugih moštev v ligi EBEL, brez prevelikega razmišljanja odločil še eno sezono ostati v Ljubljani,« pa je povedal 27-letnik, ki verjame, da se bo v novi sezoni sestavila karakterno močna ekipa, katere primarni cilj bo seveda uvrstitev v končnico.