Obdukcija je pokazala, da Berezovski ni umrl nasilne smrti, vendar bo za končno poročilo potrebnih še nekaj preiskav. Rezultati bodo znani šele čez nekaj tednov. Policija bo s preiskavo njegove posesti nadaljevala še nekaj dni, že na začetku pa so poudarili, da niso našli dokazov, da bi bila s smrtjo povezana še kakšna oseba.

Že nekaj časa naj bi bil depresiven

Njegovi prijatelji so povedali, da je bil že nekaj časa v depresiji, zato je mogoče, da je storil samomor. V depresijo naj bi padel, potem ko je v Londonu izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom, lastnikom nogometnega kluba Chelsea, Romanom Abramovičem.

To mu je prineslo 56 milijonov dolarjev sodnih stroškov in tudi sicer je njegovo premoženje v zadnjih letih močno skopnelo.

Berezovski je leta 1995 preživel bombni napad, v katerem je umrl njegov šofer. Tedaj je javno povedal, da se boji za svoje življenje.

Njegov prijatelj, prav tako oster kritik Kremlja, Aleksander Litvinenko, je medtem leta 2006 v Veliki Britaniji umrl zaradi zastrupitve z radioaktivnim polonijem. Njegova soproga je prepričana, da so ga umorili ruski tajni agenti.

Putinu pomagal na oblast

Berezovski, ki si je politični vpliv pridobil v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina, je pri prihodu na oblast pomagal tudi sedanjemu ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, a je pozneje doma padel v nemilost.

Zaradi kazenskih ovadb zaradi goljufij in nezakonitega prilaščanja državnega premoženja v Rusiji je leta 2000 pobegnil v Veliko Britanijo, leta 2003 pa je tam dobil politični azil.