Triindvajsetletni Tirolec ima za sabo fantastično sezono. Osvojil je praktično vse, kar lahko v sezoni smučarski skakalec osvoji. Skupaj z avstrijsko reprezentanco se mu je izmaknila le zmaga v pokalu narodov, kjer so bili za šest točk boljši Norvežani, a je na drugi strani z že 50 zmagami v svetovnem pokalu postal najuspešnejši skakalec vseh časov. V vitrino bo letos postavil tudi oba kristalna globusa, za zmago v skupnem seštevku in seštevku poletov. Z ekipo je postal svetovni prvak, na srednji skakalnici pa je bil posamično drugi.

"Za mano je glede na vse uspehe resnično fantastična sezona. Vseskozi sem konstantno skakal, to je bila res sezona rekordov. Nagrajen sem bil za vso opravljeno delo in zaradi tega sem izredno ponosen," je za avstrijsko tiskovno agencijo dejal Schlierenzauer.

Obe največji priznanji, za zmago v skupnem in letalnem seštevku svetovnega pokala, je prejel prav minuli konec tedna v Planici. "Za vse to sem veliko let trdo garal. In če kaj, potem lahko za sezono rečem, da je res neopisljiva in edinstvena, na koncu so mi šle kar dlake pokonci, tudi solze so se mi prikradle v oči. V vsem skupaj sem seveda neznansko užival," je dejal Schlierenzauer, ki je prav v Planici v petek zabeležil jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu.

Hkrati je bil Avstrijec tudi vesel, da bo zdaj sledilo nekaj počitka. "Zdaj si bom najprej odpočil, užival v tem, da ne bo govora o skokih. Nekaj dni bom doma v Stubaitalu, kjer želim uživati v lepem vremenu, podal se bom tudi na alpske smuči. Čez nekaj dni pa bom odšel v tople kraje, kjer si želim napolniti baterije in se regenerirati. Je pa res, da bo nova pripravljalna sezona kaj kmalu spet tu," je še povedal Tirolec.

Slednji bo eno glavni orožij avstrijske reprezentance prihodnje leto na olimpijskih igrah v Sočiju. Trener ekipe Alexander Pointer, sam nekdaj uspešen skakalec, si že mane roke. "Dobro smo delali z mladimi, v Sočiju bomo pri vrhu. Ne samo Gregor, pač pa celotna ekipa. Res je, zmaga v pokalu narodov se nam je letos izmaknila, a s fanti bomo za sezono 2013/14 stopili skupaj in težko nas bo drugo leto ujeti," je optimističen avstrijski selektor.