Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Brazilija - Rusija
1

Na Stamford Bridgeu bodo gledalci verjetno na strani Brazilcev, v vrstah katerih igrata tudi dva igralca Chelseaja, zato bo Južnoameričanom nekoliko lažje igrati. Brazilci sicer še vedno iščejo pravo formo, nazadnje pa so v četrtek remizirali z Italijo (2:2), čeprav so že vodili z 2:0. Rusi so v odličnem položaju v kvalifikacijah za SP, a niso tekmovalne tekme igrali že od oktobra, vmes pa so na prijateljskih tekmah remizirali z ZDA in premagali Islandijo. Tokrat v moštvu Fabia Capella ne bo nekaterih standardnih igralcev prve postave, zato bi utegnili imeti Rusi v Londonu nekaj težav z igro in učinkovitostjo, kar bi lahko Brazilci izkoristili in si z zmago dvignili samozavest (5/10)

Košarka - Mednarodni - VTB LIGA

Khimki - KK Samara /+10/
2

Zadnja tekma rednega dela lige VTB bo odločila, kdo bo v skupini A osvojil drugo, tretje in četrto mesto. Khimki ima zmago prednosti pred Samaro, zato bo srečanje še kako zanimivo in verjetno daleč od tega, da bi imeli domači lahko delo. Khimki v ligi na osmih tekmah še ni izgubil doma, zato je tudi danes velik favorit, a Samara mu je zmožna prekrižati načrte in se vse do zadnjih minut boriti za zmago. (5/10)

Košarka - ZDA – NBA

Indiana - Atlanta
1

Redni del sezone v NBA se počasi bliža koncu, moštva pa se krčevito borijo za čim boljša izhodišča pred končnico. Indiana si na vzhodu deli drugo mesto, pred današnjim nasprotnikom pa ima le 4 zmage prednosti, zato si Pacers nikakor ne smejo privoščiti poraza. Ob pomoči gledalcev je moštvo iz Indianapolisa na svojem parketu težko premagljivo, kar so letos izkusili že številni favoriti lige, nič dobrega pa se ne obeta niti Atlanti, ki na gostovanjih ne blesti, saj ima tam več porazov kot zmag (17 zmag, 18 porazov). (6/10)

Hokej - ZDA – NHL

Chicago - LA Kings
2

Kralji se zopet soočajo s težavo, ki jim je nagajala že v lanski sezoni – neučinkovitostjo. Na zadnjih dveh tekmah niso dosegli gola, kar jim je prineslo dva domača poraza. Tokrat Kopitar in soigralci gostujejo pri najbolj vroči ekipi v ligi, kjer se jim ne piše nič dobrega, če ne bodo zadeli več kot dvakrat. Čeprav Chicago letos izgleda skoraj nepremagljiv, se njegova forma počasi spušča na normalen nivo, saj je na zadnjih šestih tekmah trikrat izgubil. Ni dvoma, da so domači favoriti, a nikakor ne gre podcenjevati aktualnih prvakov, ki so vselej sposobni premagati vsakega nasprotnika v ligi, nenazadnje pa jim zelo ugaja tudi igranje v gosteh, kar so pokazali v lanski končnici. Ne glede na končni razplet, tako visoke kvote na prvake ne gre zamuditi. (4/10)