Če se je Bedene nato ustavil v drugem krogu, je Žemlja storil še korak dlje in prišel v tretji krog, potem ko je na drugi oviri preskočil 23. nosilca Floriana Mayerja s 6:3 in 7:6 (3). V tretjem krogu se je včeraj zvečer pomeril z 11. nosilcem turnirja Gillesom Simonom in klonil s 4:6 in 4:6. Najboljši slovenski teniški igralec se je prvič v karieri na uradnem dvoboju pomeril s Francozom, ki je trenutno uvrščen na 13. mesto svetovne lestvice ATP, nekdaj pa je že bil na šestem mestu.

V začetnih igrah sta imela oba precej priložnosti, da nasprotniku odvzameta servis. Najprej Simon, nato Žemlja, Francozu pa je prvi brejk uspel v peti igri. Prednosti ni zadržal dolgo, saj mu je Slovenec, ki si je pred tem nadel čepico za zaščito pred soncem, z enako mero odgovoril že v naslednji igri. Dvoboj je bil ponovno odprt, a kaj ko je Simon še drugič zapored odvzel servis Gregi Žemlji, preigrano prednost pa je 28-letni Francoz znal zadržati do konca niza.

Žemlja je na začetku drugega niza vzel zdravniški odmor, saj je začutil bolečine na notranji strani komolca. V nadaljevanju je Simon svojo igro dvignil še za prestavo višje, toda Slovencu se je iz zaostanka z 2:5 uspelo vrniti zgolj na 4:5. Žemlja se ni predal do konca, kljub temu pa je Simon tudi drugi niz dobil s 6:4. Za uvrstitev v tretji krog je Žemlja prejel 25.300 ameriških dolarjev bruto in 45 točk za lestvico ATP.

V drugem krogu je izpadel Bedene, potem ko je drago prodal svojo kožo 19. igralcu sveta Andreasu Seppiju, ki je zmagal s 7:5, 5:7 in 7:5. Ljubljančan se je dobro boril, toda na koncu klonil po dveh urah in 38 minutah. Na novi lestvici ATP se bo Bedene približal svoji rekordni uvrstitvi, 71. mestu. V Miamiju je prijel 13.660 ameriških dolarjev bruto in 25 točk za lestvico ATP. vra