Prevc je idol najstnic, ki kričijo in vreščijo, kjer koli se prikaže. Obenem je neustrašen zračni bojevnik, ki ni hotel sestopiti z odra za zmagovalce, saj je bil na njem vse tri dni. V četrtek je prvič v Planici poletel čez 200 metrov, v petek je bil z drugim mestom prvič v karieri na stopničkah na tekmi za svetovni pokal, v soboto je pilotiral do ekipne zmage, včeraj je bil tretji. Pred tekmo je bil utrujen, a je dobil krila, ko je spil energijski napitek in kavo, kar ga je poživilo. »Čisti užitek. Sezoni bi dal oceno 4,75. Le začetek mi ni bil najbolj všeč. Če primerjam uspehe, sta svetovno prvenstvo in Planica po uspehih zelo izenačena. Posebno težo imajo tri ekipne zmage, ko štirje fantje stopijo na prvo stopničko,« je povedal Peter Prevc, ki bo moral poslušati zbadanja, da edini iz velike četverice v letošnji zimi še nima zmage v svetovnem pokalu. »Potrudil se bom, da jih utišam, oni pa mene,« je odvrnil Prevc in se ozrl v naslednjo sezono: »Že sredi aprila bomo začeli na stadionu puščati dušo, da bomo napadli dvojne in trojne zmage. Še prej me čaka dopust. Ne bom šel daleč, vendar bom z mislimi zelo daleč od skokov, da se odklopim od tega sveta in tega cirkusa,« je dodal Prevc.

Robert Kranjec je v soboto potrdil ekipno zmago, včeraj je bil šesti, kjer je tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tako visoko ni bil še nikoli. »Če bi naredil prvi polet takšen, kot sem zadnjega, bi bili Slovenci na mestih ena, dva in tri. Sezona se je iztekla sanjsko glede na to, da sem bil decembra v hudih težavah, ko se štirikrat nisem uvrstil niti skozi kvalifikacije. Če bi mi kdo decembra napovedal, da bom šesti skupno in drugi v poletih, bi mu odvrnil, da je verjetno nor. To je bilo zame tako težko obdobje, da bi tudi pritisnil na sprožilec, če bi mi nekdo dal pištolo. Z vrnitvijo sem samemu sebi dokazal, da lahko premakneš marsikaj, če v nekaj verjameš,« je črto pod sezono potegnil Robert Kranjec.

Andraž Pograjc iz Kisovca je že ob debiju na ekipnih tekmah poletel do zmage, včeraj je bil 24., predvsem pa je pokazal, da je borec in hladnokrven tekmovalec kljub malo izkušnjam. »Nisem še dojel prečudovite zgodbe, da sem del sanjske ekipe. Enkraten konec sezone, s katerim sem dobil zalet za nove naporne treninge,« je bil vidno zadovoljen študent drugega letnika ekonomije Andraž Pograjc (živi v študentskem domu v Ljubljani), ki je imel sredi sezone težave z zvitim gležnjem.