Seveda je formula 1 že od nekdaj prepredena z internimi dvoboji, največji dirkačev konkurent je njegov moštveni tovariš, kar se je zdaj pri Red Bullu pokazalo že takoj na začetku sezone. Le redka moštva imajo to zelo jasno urejeno, kot na primer Ferrari, kjer se natančno ve, kaj in kako. A roko na srce, Sebastian Vettel je vseeno hitrejši od Marka Webbra, ki očitno zdaj lovi zadnji vlak za kakšno vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku, saj menim, da je to Avstralčeva zadnja sezona v kakšnem konkurenčnem moštvu. Če bi zmagal na tej dirki, bi lahko mnenje ekipe vseeno malce bolj obrnil sebi v prid , a to se na njegovo žalost ni zgodilo. S tem, kar se je dogajalo med njima na stezi in posebno po dirki, so nam dali veliko materiala za ugibanja in pisanja.

Mercedes, ki je bil v podobni godlji med dirko, je vložil veliko denarja v novo sezono, zato so tam bolj natančno vedeli, na katerega dirkača morajo pritisniti, da bodo stvari ostale v mejah normale, Nico Rosberg je očitno bolj prizanesljiv do ekipe. Ni mu vseeno, kaj se dogaja z moštvom, medtem ko je Sebastianu Vettlu prav vseeno, kaj si o vsem tem misli Mark Webber.

Kako se bo to poznalo v nadaljevanju sezone? Obema bodo jasno povedali, da si ne bodo niti približno dovolili, da bi si med seboj »žrla« točke, zato menim, da smo zdaj zadnjič videli Webbra v nekoliko bolj pogumni vlogi. Ga bodo pri Red Bullu že znali umiriti in dati prednost Vettlu. Red Bull pač ni ekipa Williams, ki je znala v 80. letih zaradi prostega dirkanja med Mansllom in Piquetom tudi zapraviti naslov prvaka. A to je bil še bolj šport, kot je formula 1 danes, kjer sponzorji niso tam zaradi Vettla ali Webbra, pač pa zaradi lastnega dobička. Tekmece to seveda veseli, saj jim gre zelo v nos, da zmaguje ekipa, ki prodaja lepo obarvane pločevinke, ker se to ne sklada z nepisano hierarhijo v formuli 1.

Najbolj je spet negativno razočaral McLaren, saj je njihov letošnji dirkalnik počasen, predvsem zaradi slabega podvozja. Njihov srebrni dirkalnik pri vožnji čez robnike namreč odskakuje kot kozliček, kar se negativno odraža nato pri obremenitvi pnevmatik. A ne glede na vse je največja težava letošnje sezone v tem, da je le »prehodna«, večina ekip bo po petih dirkah videla, ali še lahko posega po višjih uvrstitvah ali ne in se bo temu primerno posvetila letošnjemu dirkalniku ali pa povsem novi konstrukciji za prihodnje leto, ko bo na sceno prišlo novo pravilo glede motorjev. Zato se je spet pokazalo, da je to enostavno Ecclestonova tovarna denarja, ki si neupravičeno prilašča preveč pozornosti v primerjavi z drugimi športi, ki so bolj zanimivi in napeti, a medijsko manj izpostavljeni. Četudi v formuli 1 ne bo več novih obrazov in novih ekip, ne bo lepše prihodnosti.

Niko Mihelič je komentator formule 1