»Tudi Slovenija je končno zmagala v Planici, ekipna zmaga je bila zgodovinska, prva v 79-letni zgodovini Planice,« je izjemen uspeh Jurija Tepeša, Petra Prevca, Andraža Pograjca in Roberta Kranjca komentiral Jože Okorn. »Za ekipno tekmo je treba imeti štiri vrhunsko pripravljene tekmovalce, ki ne smejo delati napak, če želijo zmagati. To je Slovencem včeraj uspelo, čeprav je bil v ekipi tudi debitant Andraž Pograjc, ki je sploh prvič letel na takšni ravni. A se je fant iz Kisovca pri Zagorju izkazal za neustrašnega bojevnika in dodal svoj delež k ekipnemu uspehu,« je četverico pohvalil Okorn in dodal, da je nekaj največ, če domača reprezentanca dobi tekmo na domačem igrišču.

Preberite še: Tepešu v Planici zadnja tekma sezone: Vedel sem, da danes te priložnosti ne smem izpustiti iz rok

Po Okornovem mnenju sta bila današnja zmaga Tepeša in Prevčevo tretje mesto pika n i izjemni sezoni, s katero so naši skakalci kronali vse, kar so letos počeli. »Za konec so prihranili najboljše na domačih tleh,« je poudaril. »Dišalo je celo po dvojni zmagi, a se na koncu igra točk in številk ni izšla v naš prid. A dveh Slovencev na odru za zmagovalce Slovenija ni videla že od nepozabne generacije skakalcev in olimpijskih iger leta 1988, ko so bili v ekipi takšni mojstri kot Primož Ulaga, Miran Tepeš, Rajko Lotrič in ostali,« je spomnil.

Okorn je prepričan, da se slovenski skoki vračajo v svetovno elito, izjemen preboj pa se je začel pred dvema letoma, ko je na selektorski stolček sedel neustrašni bojevnik Goran Janus. »Pri nekaterih zadevah zelo spominja na Srečka Katanca, saj si je moral tudi on v življenju veliko stvari prigarati. Ne boji se nikogar, postavlja nove mejnike in izzive, predvsem pa je lačen zmag. Fantje mu neizmerno zaupajo, njegova komunikacija je zelo enostavna, z enim stavkom in enim pogledom pa večkrat pove več kot bi nekdo, če bi napisal cel referat,« je zaključil Okorn.