Idrijčan je v zimskih razmerah dobil sprint zasledovalne skupine, v katerem je premagal še enega specialista za klasične dirke, Belgijca Grega Van Avermaeta. Doslej je Božič, že zmagovalec etape na Vuelti, na klasičnih dirkah dvakrat osvojil tretje mesto, in sicer v Hamburgu leta 2011 in na dirki Pariz - Tours leta 2009.

V Belgiji so vladale zimske razmere, zaradi katerih so morali organizatorji dirko skrajšati za več kot 50 kilometrov. Prestavili so start, tako da je bila dirka dolga nekaj več kot 183 kilometrov. A za mnoge preveč. Številni asi so odstopili, med drugim tudi eden glavnih favoritov Švicar Fabian Cancellara, drugi so se le pritoževali, a so na koncu zdržali do konca. Med temi je bil tudi Avstralec Heinrich Haussler, ki je zasedel četrto mesto, pred dirko pa dejal, da je nesmiselna in da lahko škoduje zdravju: "Zaradi vetra imam občutek, da je deset stopinj pod ničlo. Neumnost je tekmovati."

Dirka, 75. po vrsti, je bila izredno aktivna, v zadnjih 50 kilometrih pa se je vendarle izoblikovala skupina 11 kolesarjev, ki je zdržala do konca. A ne popolna, približno tri kilometre pred ciljem je napadel trenutno najbolj vroč kolesar, vodilni v razvrstitvi svetovne serije, Peter Sagan, ki je zlahka prišel do svoje prve zmage na enodnevni dirki in šeste letošnje, s katero se je na prvem mestu uspešnosti izenačil z Britancem Markom Cavendishem.