Obiskovalci bodo lahko spečo igralko opazovali z razdalje le nekaj centimetrov. Poleg same inštalacije je zanimivo tudi dejstvo, da nihče, tudi kustosi muzeja, ne ve, kdaj bo igralka prišla v muzej, vedo le, da bo do konca leta v različnih delih muzeja »na razstavi« še petkrat.

Sicer se inštalacija imenuje The Maybe, prvič pa so jo na ogled postavili leta 1995 v Londonu (tudi takrat je pri njej sodelovala Swintonova), kjer je požela velik uspeh, kakor tudi leto dni kasneje v Rimu.

Muzej MoMA je v preteklosti že večkrat gostil različne inštalacije, pred tremi leti retrospektivo Marine Abramovič (srbske umetnice), v kateri so sodelovali njeni študenti, pa tudi umetnica sama. Abramovičeva je takrat v skoraj dva meseca trajajoči »živi razstavi« predstavila dela iz celotne kariere, za obiskovalce pa je bilo najbolj zanimivo delo, v katerem so se Abramovičevi lahko pridružili.

Umetnica je v MoMI za leseno mizo in na stolu v tišini preživela 736 ur in 30 minut, obiskovalci pa so, če so imeli srečo, lahko za nekaj minut sedeli nasproti nje. Za mnoge je bila izkušnja tako močna, da so jokali, Abramovičeva pa je kasneje posnela dokumentarec o pripravah na ekshibicijo in njen potek z naslovom – The artist is present (torej -'Prisotnost umetnika' oziroma 'Umetnik je prisoten').