Jelko Gros, vodja tekmovanja in direktor Zavoda za šport Planica, je dejal, da bi lahko v Planici tudi s sedanjo letalnico gostili svetovni pokal še naslednjih deset let. "Za to obdobje ima letalnica veljaven certifikat Mednarodne smučarske zveze (Fis). Naša želja pa je, da letalnico povečamo in razširimo v zgornjem delu, kjer je zelo 'stisnjena' in ima zelo oster radij," je napovedal Gros.

Letošnje leto bo po Grosovih besedah najbolj intenzivno leto gradnje nordijskega centra: "Upamo, da bomo letalnico zgradili poleti in jeseni ter jo v zimi končali. Letos bomo nadaljevali z gradnjo otroškega in mladinskega dela nordijskega centra, ki obsega med drugim 15- do 85-metrske skakalnice. Na vrsti bo servisni objekt Čaplja, tudi hudournik moramo urediti. V drugi polovici leta načrtujemo začetek gradnje osrednjega objekta tekaškega centra. Zapleti so vedno možni, prepričan pa sem, da so vse težave rešljive in bomo uspešno končali za letos načrtovana dela, vredna okrog 16 milijonov evrov."

Zadnja leta so planiško prireditev vselej tudi s finančnega vidika izpeljali uspešno. "Letošnja Planica je dokazala, da je to tekma, ki jo mora imeti Fis v svojem koledarju. Verjamemo, da bomo skakalnico in okolico pripravili do naslednje prireditve in da bo znova tako uspešna, kot je bila letos. Seveda k vsemu veliko pripomorejo tudi uspehi slovenskih skakalcev. V celoten proračun milijon evrov prispevajo pokrovitelji, ostalo pa dopolnimo s televizijskimi pravicami in vstopninami. Upam, da bomo s slednjimi dosegli pričakovane dohodke in da bomo tekmo izpeljali s pozitivno ničlo," je dejal Finžgar.