Britanski forenziki, specializirani za odkrivanje kemičnih, bioloških, radioloških in jedrskih substanc, so že preiskali dom ruskega priseljenca, a niso odkrili ničesar sumljivega, je pojasnil višji policijski inšpektor Simon Bowden.

.Mnogi namigujejo, da je Berezovski storil samomor. V zadnjem letu je bil namreč vidno depresiven, pojasnjujejo njegovi znanci. Leta 2011 naj bi Berezovski izgubil več kot 100 milijonov evrov v ločitvenem postopku s tedanjo soprogo. Povrh tega je izgubil še sodni zahtevek po 3.6 milijardah evrov v tožbi z Romanom Abramovičem. Sodišče mu je namesto tega dosodilo poplačilo 41 milijonov evrov Abramovičevih sodnih stroškov.

Berezovskega naj bi v zadnjem času tudi skrbela prihodnost njegovih otrok, saj jim zaradi svojih težav finančno ne bi mogel pomagati. Ima namreč šest otrok s tremi ženskami. Dva izmed njih sta sicer stara že nad štirideset let, dva nad dvajset let, najmlajši jih šteje 12.

Prijatelj Berezovskega, Andrei Sidelnikov, ne verjame, da bi storil samomor. „Poznam ga že 11 let. Takšna oseba ne stori samomora. Bil je izjemno radoživ, kljub padcem v življenju.“