Boris Berezovski je zadnja leta živel v Londonu. Ogromen delež svojega premoženja je namenil varovanju. Preživel je namreč številne atentate, te sreče pa sicer ni imel eden od njegovih šoferjev, ki ga je avtomobilska bomba obglavila.

Po poročanju medijev naj bi ga našli mrtvega v kadi. Njegov ruski odvetnik Aleksander Dobrovinski je za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass dejal, da so ga poklicali iz Londona in mu povedali, da je umrl zaradi samomora ali srčne kapi. V zadnjih tednih naj bi utrpel več kapi. Drugi viri tega niso potrdili. Dejal je še, da naj bi bil zadnje čase zelo depresiven, da je bil "praktično uničen" in da je prodajal svoje slike.

Berezovski je obogatel v 90ih letih prejšnjega stoletja. Odkar je predsedniško mesto v Rusiji zasedel Vladimir Putin, sta bila z Berezovskim zaprisežena sovražnika. Leta 2000 je oligarh zatočišče našel v Veliki Britaniji. Rusija je večkrat zaman zahtevala njegovo izročitev.

Kljub temu, da je bil Berezovski nekoč mentor milijarderju Romanu Abramoviču, sta se njuni poti že pred leti razšli. Prav lani je namreč Berezovski izgubil sodni primer proti Abramoviču. Zahteval je odškodnino v višini 3,6 milijarde evrov, saj je menil, da se mu je pri prodaji deleža ruskega naftnega giganta Sibneft, zgodila krivica.