"V težkih razmerah in ob vetru v hrbet sem danes prikazal dva dobra skoka. Super je bilo in upam, da bom jutri te skoke še nadgradil," je po tretji ekipni zmagi v sezoni dejal najizkušenejši član slovenske reprezentance, ki se je pred tem s sotekmovalci veseli že zmag v Zakopanah in Willingenu.

"Zagotovo je med temi tremi zmagami najlepša današnja. Zmagati doma je res nekaj posebnega. Ni pa tistega posebnega čustvenega naboja, saj smo letos dvakrat že zmagali; kot da bi bil že malo navajen zmagovati. Današnja zmaga ni bila prva, a je bila še vseeno zelo lepa. Lepo je, ko lahko gledalcem, ki navijajo zate, nekaj vrneš in jim pripraviš veselje," je po tretjem ekipnem uspehu v sezoni dejal 31-letni Kranjčan.

"Tekma v Planici nam je vsem res v veliko veselje. Lepo je skakati pred takšno množico, navijači so res enkratni. V bistvu je to edina naša domača tekma in če jo končaš tako, kot smo jo mi danes, je pa vse skupaj še slajše," je razkril.

Slovenski orli na ekipni tekmi v Planici preleteli vso konkurenco

Kranjec bo na nedeljski zadnji tekmi sezone 2012/13 spet eden glavnih favoritov za stopničke. A sam se otepa vloge favorita in poudarja, da je svetovni pokal tako izenačen, da lahko do zmage pride kdorkoli med najboljšimi 15 skakalci to zimo. "Jutri je nov dan. Moji najresnejši tekmeci bodo vsi, ki so uvrščeni med najboljših 15 v svetovnem pokalu. Vidi se, da se tudi na letalnici vsaka napaka zelo kaznuje, za nameček se tudi razmere za skakanje ves čas menjajo. Bom videl, kako bo jutri," je dejal Leteči Kranjec in poudaril: "Dejstvo je, da moram narediti dober skok z mize in potem leteti. Vem, da imam še malo rezerve v zraku, z mize pa mi skoki lepo uspevajo."

Izkušenega letalca veseli, da bo v nedeljo na sporedu še zadnja tekma sezone. "Še dobro, da imamo še eno tekmo, a obenem sem vesel, da je zadnja v sezoni. Jutri bom šel brez dvoma 'na polno', potem pa bomo videli, kaj mi bo to prineslo."

V nedeljo se bo prva serija sklepnega dejanja sezone začela ob 10. uri, poskusna bo na sporedu uro prej.