"Tekma je bila zelo zanimiva. Bilo je neverjetno veliko padcev, samo prvi trije smo naredili vajo brez večje napake. S tega vidika moram biti ponosen, da sem zdržal, da sem naredil vajo do konca. Začetek vaje ni bil slab, naredil sem dve malenkostni napaki, tam pa, kjer me ponavadi odnese čudno in postrani, pa sem tokrat dobro naredil. Se mi pa že malo pozna utrujenost, ker dosti delam na kondiciji, da bom ustrezno pripravljen dočakal prvi vrhunec sezone, aprilsko evropsko prvenstvo. Malo se je ta utrujenost poznala proti koncu vaje in ni bilo vse tako, kot bi moralo biti," je o današnji tekmi povedal Bertoncelj, ki je na uvodni tekmi svetovnega pokala v La Roche sur Yonu osvojil četrto mesto.

"Vedno so še možne izboljšave, danes sem bil drugi, lahko bi bil prvi. Ampak ne glede na vse, vsi fantje so letos zelo dobro pripravljeni, saj gre za sezono z evropskim in svetovnim prvenstvom. Da sem konkurenčen, da sem se zdaj uvrstil v dva finala zapored, da sem v drugem finalu na stopničkah - ne morem se pritoževati. Moram biti malo samokritičen, imam še kar nekaj rezerve, kar pa je super. Tudi s povprečno vajo lahko dosežem vrhunski rezultat, to pomeni, da bom z vrhunsko vajo dosegel še boljši rezultat," je še dodal slovenski telovadec, branilec skupne zmage v svetovnem pokalu na konju z ročaji.

Telovadci se iz Nemčije zdaj podajajo v Katar, kjer bo v Dohi že sredi tedna (25. - 30. marec) tretja tekma svetovnega pokala v sezoni 2013, zadnja velika preizkušnja pred evropskim prvenstvom, ki bo od 17. do 22. aprila v Moskvi. Po rezultatih na prvih dveh tekmah bi lahko Bertoncelj na naslednjih preizkušnjah naredil še korak višje.

"Letos sem se vsega skupaj malo drugače lotil. V kvalifikacijah in v finalu delam težje vaje. Na primer danes mi je verjetno ne bi bilo treba in bi bila tudi ocena verjetno višja, če bi se odločil za lažjo sestavo. Imam drugačne cilje, merim na druge tekme, na evropsko, svetovno prvenstva in zato preizkušam te težje vaje. Enako bo v Dohi, že v kvalifikacijah bom poizkušal s težavnostjo 16,500 točke, lahko se mi že tam zgodi kakšna traparija, a upam da se ne bo. Za finale, če se bom že kaj bolje počutil, če bo ta utrujenost pojenjala, me pa lahko 'kaj prime' in se odločim tudi za kakšno težjo vajo, mogoče 16,600 ali 16,700 točke," je po uspehu v Cottbusu še dejal Bertoncelj.

V Dohi bodo nastopili Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Saša Golob, Teja Belak in Ivana Kamnikar, Mitja Petkovšek pa bo tekmo, tako kot je že to v Cottbusu, izpustil zaradi poškodovanih dlani.