Protestniki, ki so se opoldne zbrali pred Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana, so pred stavbo uprave zavoda med drugim opozorili, da se denar iz javnega zdravstva kopiči v zasebnih žepih. Med drugim so zahtevali kvalitetno in za vse dostopno javno zdravstvo, pravično plačevanje prispevkov in ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Izrazili so ogorčenje nad čakalnimi vrstami in poudarili, da je dovolj političnega kadrovanja na vodilnih mestih v zdravstvu. Pred stavbo uprave so posadili trobentice, na fasado stavbe pa prilepili napis »Živelo javno zdravstvo brez mafije!«

Spremstvo policije

Z zastavami, na katerih je bil simbol pesti, so se nato odpravili proti stavbi DRI, prvi v koloni so nosili transparent z napisom Opozarjamo, nismo pozabili. Protestnike pa so spremljali tudi policisti.

Pred stavbo DRI so zahtevali transparentnost in nadzor nad porabo denarja, okrepitev nadzornih organov, večja pooblastila protikorupcijske komisije in računskega sodišča ter takojšnje ukrepe proti plačilni nedisciplini. Kot so opozorili, je pri gradnji avtocestnega križa veliko denarja odteklo v zasebne žepe, gradbinci so potonili, Družba za avtoceste v RS (Dars) pa ima dolg, za katerim je državno poroštvo. Kot so vzklikali protestniki, so avtoceste, železnice, voda in energetika »naša last«.

Nismo pozabili!

Med skandiranjem "Opozarjamo, nismo pozabili" so se protestniki odpravili še do ljubljanske glavne železniške postaje, kjer so poudarili, da so Slovenske železnice že dolgo »žrtev političnega kadrovanja«, pomen njihove strategije za razvoj pa je sekundarnega pomena. Zahtevali so, da se v družbi začne s transparentnim in nepolitičnim kadrovanjem ter politike pozvali, naj ne pomislijo na prodajo družbe. Ob tem so zahtevali tudi kvalitetnejše storitve železniškega prometa za potnike in boljšo povezavo s tujino.

Prihodnjo soboto bodo protestniki s kampanjo Opozarjamo - nismo pozabili! nadaljevali na Štajerskem. Katere lokacije bodo obiskali, bodo še sporočili. Kot napovedujejo, bodo z vstajniškimi akcijami po vsej Sloveniji nadaljevali vsako soboto do 27. aprila, ko je napovedana t. i. peta vseslovenska ljudska vstaja.

V sklopu protestne kampanje so aktivisti vseslovenske ljudske vstaje v noči iz četrtka na petek na ograjo družbe Droga Kolinska izobesili tudi napis: Žrtev tajkunizacije - koliko še? Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, želijo z njim politike in širšo javnost opozoriti, da niso pozabili, da »je bila Droga Kolinska nekoč, preden so jo pohlepni politični in gospodarski vrhovi (raz)prodali, naša last in naš ponos«.