Na sredini generalki je Gorenje na derbiju drugega kroga končnice za slovenskega prvaka doma povozilo Mariborčane kar s 40:28, takoj zatem pa jih je čakala kar 17 ur in 1200 kilometrov dolga vožnja do Flensburga z – avtobusom! V kraj srečnega imena za slovenski rokomet (igralci Celja Pivovarne Laško so tam na povratni finalni tekmi leta 2004 potrdili naslov prvaka Evrope) so Velenjčani prinesli tudi tri zadetke zaostanka s prve tekme osmine finala v Rdeči dvorani (25:28).

»Če nam bo uspelo za igro v večji meri usposobiti še kakšnega dodatnega igralca, predvsem mislim na Klemna Cehteta in Darka Cingesarja, potem verjamem v našo dobro predstavo. Zavedamo se težavnosti naloge, kajti Flensburg je favorit, a upanje umira zadnje. Igra se še šestdeset minut in v tem času se lahko zgodi še marsikaj,« pravi Gorenjev odhajajoči trener Branko Tamše. Velenjski strateg (klubsko vodstvo je zavrnilo njegovo trditev, da mu ni ponudilo podaljšanja sodelovanja) spet ne bo mogel računati na Mateja Gabra, ki je v nedeljo nasul Nemcem kar devet golov, a si je poškodoval koleno: »Nesmiselno se je pritoževati, koga vse ni v ekipi, ampak se moramo osredotočiti na tiste, ki so na razpolago. V Flensburgu nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko dobimo. V Velenju nismo izkoristili priložnosti za zmago. Dobro poznamo svoje rezerve v igri, a tudi točke, na katerih je Flensburg ranljiv.«

Maribor Branik je pred zadnjim krogom prvi v skupini C (7 točk, Holstebro in Wisla po 6, Elverum 1) in na pragu uvrstitve med osmerico. Glede na prvotni sistem tekmovanja (po dve najboljši ekipi iz vsake od štirih skupin v četrtfinale) bi morali Štajerci že napredovati, a se zaplete, ker je Nantes gostitelj sklepnega turnirja četverice in nanj že neposredno uvrščen. To pomeni, da bodo odigrane le tri četrtfinalne tekme, med najboljših osem pa se ne bo uvrstilo najslabše moštvo med štirimi drugouvrščenimi. »Vsi se zavedamo pomena tekme na Norveškem. Elverum je kakovosten, čeprav zadnji v skupini. Če kdo misli, da nas čaka lahko delo, se krepko moti,« opozarja trener Marko Šibila, ki je Norvežane ugnal že v Taboru (34:29), ob ponovitvi uspeha pa bi osvojil prvo mesto.

Cimos je že pred zadnjim krogom zapravil možnosti za vsaj drugo mesto v skupini A, za slovo pa se bo pomeril z Eskilstuno Guif, ki jo je na Švedskem premagal s 30:29, potem ko je Matjaž Brumen izkoristil sedemmetrovko po izteku igralnega časa. Koprčani se želijo posloviti s častno zmago, morebiti pa bo po štirih mesecih zaigral tudi Nikola Manojlović. Po dolgih preiskavah so zdravniki le odkrili razlog za srčne težave, v Barceloni pa je v ponedeljek imel manjši operacijski poseg.