Da bi se lahko vmešal v boj za prva tri mesta, je Kranjcu manjkalo ponovitev. Robert je v vseh teh letih postal že tako poseben, da potrebuje dva ali tri skoke pred tekmo. Včeraj je odpadla poskusna serija, v petek tudi celotna serija. V tekmo je tako odšel z mešanimi občutki in ni bil stoodstoten, kaj se bo z njim dogajalo. Toda tako je v smučarskih skokih. Včasih imaš pred tekmo tri skoke, včasih enega, za vse pa so razmere večinoma enake. Tokrat je bilo pač tako, da je priprava na tekmo, kar Kranjcu leži, odpadla.

Po prikazanem si lahko od ekipne tekme veliko obetamo, čeprav je treba računati, da bo tudi konkurenca bolje skakala. Včeraj so bili slabi Norvežani, Nemci, tudi Avstrijci. Je pa ekipna tekma specifična, saj ne dovoljuje napak. Če nekdo od četverice skoči recimo 180 metrov, je dobra uvrstitev že izgubljena.

Za poškodbo Andersa Jacobsena skakalnica ni kriva, saj je pripravljena vrhunsko. Norvežan je nekoliko precenil svoje zmožnosti v tistem trenutku in prepozno začel ustavljati polet. Posledica je bila, da ga je pri pristanku potegnilo naprej in v stransko rotacijo, kar je za kolena izredno nevarno. Nekaj podobnega smo videli tudi pri slovenski skakalki Anji Tepeš.