Zmagal je sicer Avstrijec Gregor Schlierenzauer (412,2 točke), najboljši letalec te sezone, odličen drugi pa je bil Peter Prevc (405,9). Tretjega mesta se je veselil Poljak Piotr Zyla (402,5).

Slovenski uspeh sta s 5. in 6. mestom dopolnila Robert Kranjec (396,2) in Jurij Tepeš (393,7), dobro pa se je odrezal tudi Andraž Pograjc, ki je bil 17. (361,7).

Brez nastopa v finalni seriji sta pred okoli 12 tisoč gledalci ostala Matjaž Pungertar, ki je bil 32. (180,5 metra - 160,8 točke), ter Anže Semenič (174 metrov - 146 točk).

"Dolgo časa sem čakal te stopničke in jih končno dočakal. In to ravno pred domačimi navijači. Saj sem rekel: kdor čaka, dočaka," je uvodoma s širokim nasmeškom svoje prve posamične stopničke v svetovnem pokalu pospremil Prevc in o današnjem nastopu povedal: "V prvi seriji me je radius precej 'pojedel', tako da sem veliko tvegal, da sem šel čez, a k sreči se je izšlo po mojih željah in me je v bistvu še precej daleč odneslo. Drugi skok pa je bil morda ravno zaradi te napake pri prvem malo bolj 'rezerviran', tako da imam še dovolj 'lufta' za jutrišnjo ekipno tekmo in seveda tudi za nedeljsko."

Prevc je poudaril, da je res poseben občutek stati na stopničkah pred domačimi navijači: "Res je zelo lepo, tudi skakati doma je povsem drugače kot v tujini. Nekako ti da še poseben elan. Ko še domačim navijačem lahko pripraviš veselje, je to res fantastičen občutek!"

Pred nedeljsko zadnjo tekmo sezone pa ni več neznank o zmagovalcu skupnega seštevka v poletih, saj Kranjcu danes ni uspelo premagati Schlierenzauerja, s čimer bi še ohranil upanje na osvojitev sovjega tretjega malega globusa v karieri. Avstrijec je svojo prednost z današnjo zmago namreč povečal na neulovljivih 153 točk.

"Danes je zmagal najboljši in lahko mu le čestitam. Že prej sem po točkah veliko zaostajal, a sanjati je dovoljeno," je po tekmi povedal Kranjec, ki tako ostaja prvi dveh osvojenih malih globusih, in o nastopih dejal: "Ker včeraj nisem imel dobro naravnanih občutkov in nisem nobenega poskusa zares skočil, sem danes računal na poskusni skok, a ga nisem dočakal. Moj prvi je bil tak, kot bi moral biti poskusni, v finalu sem sicer napadel in naredil zelo dober skok v slabih pogojih, a sem bil že preveč zadaj."

"Današnji dan je bil za nas res vrhunski. Peter je prvič v karieri prišel na stopničke v svetovnem pokalu, čestitke, tudi Juriju, Robiju in Andražu. Vidi se, da imamo ta čas spet odlično ekipo, zelo močno, tako da gremo jutri spet na zmago. Prvi bo skočil Jurij, nato Peter, sledila bosta Andraž in Robi. Veseli me, da imamo z Andražem spet močnega četrtega člana ekipe, zato se veselim sobotne tekme," je bil zadovoljen glavni trener slovenske vrste Goran Janus.

Za nekaj neprijetnih trenutkov je poskrbel Norvežan Anders Jacobsen, ko njegovo desno koleno po pristanku pri 218 metrih ni zdržalo pritiska in je klecnil po doskoku. Potem je obležal in so ga s krvavečim obrazom najprej s sanmi odpeljali iz letalnice, nato pa s helikopterjem na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljani.

Jutri je v Planici na programu ekipna tekma; ob 9. se bo začela poskusna serija, ob 10. prva, uro pozneje pa finalna serija. V nedeljo je predvidena še druga tekma posameznikov, s katero se bo sklenila sezona 2012/13.