A cena zasvojenosti s hlapi, kot sam pravi, je lahko zelo visoka. Rozman je namreč imel kar nekaj zlomov, saj se je kot pionir tega športa v Sloveniji, moral vse stvari, od samih osnov skakanja do izvajanja trikov v zraku, naučiti sam. »Enostavno ni bilo nikogar, ki bi ga vprašal, ali delam prav ali ne. Iz veliko bolečih napak – bilo je tudi nekaj zlomov, sem se sam naučil kaj je prav in kaj ne,« je povedal Rozman in dodal: »S kilometrino in številnimi skoki zdaj vem kaj delam in že nekaj let ni bilo resne poškodbe. Lahko rečem, da je to dokaj varen šport, če veš kaj delaš in si z glavo pri tem. Če pretiravaš ali poskušaš nekaj narediti na silo, potem se lahko to hitro konča.«

Pred šestimi leti je Rozman začel tudi z izgradnjo parka, ki ga redno nadgrajuje. V parku je več različnih odskočnih ramp, ki so primerne in varne tudi za same začetnike na bližjih razdaljah, tako da ima vsak, ki se zanima za tak šport, možnost kaj naučiti. Seveda pod budnim očesom profesionalca.

Edini problem s parkom je Rozman imel lani, ko ga je obiskal kmetijski inšpektor, ki mu ne dovoli, da bi ta park še naprej ostal na isti lokaciji, na njivi njegove stare mame. »Pravijo, da kaj takega ne spada na kmetijsko zemljišče, tako da trenutno iščem novo lokacijo kamor kamor bi lahko »prestavil« svoj park in normalno treniral.« Aleš Rozman tekmuje in sodeluje na različnih šovih preko celega leta, pozimi tudi na motornih saneh predvsem v tujini. Čeprav mu nastopi v tujini pomenijo izziv, najraje nastopa pred domačo publiko. »Predvsem zato, ker je teh šovov pri nas manj kot v tujini.« A na lovorikah slave in naučenih trikov ne sme počivati. Publika je namreč iz dneva v dan bolj zahtevna in si vedno želi videti nekaj novega, zato je potrebno skoke oziroma trike nadgrajevati in se učiti nove in bolj zahtevne. »Ko se učiš kak nov trik je potrebno v mislih vizualizirati samo izvedbo tega trika, in ga z veliko treninga kasneje tudi spraviti v realnost. Za nekatere trike rabiš malo za druge več časa. Je pa zelo pomembno, da ne pretiravaš na treningu. Sam pri sebi si vedno rečem: če ne gre danes, bo šlo pa jutri.« Rozman z velikim veseljem čaka na svoj prvi nastop na Masters of Dirt, ki bo kot naročeno v Sloveniji pred domačo publiko. Masters of Dirt je namreč unikaten koncept dogodka, saj združuje najboljše ekstremne športnike, ki prikazujejo svoje izjemne spektakularne veščine v posebno zasnovanih poligonih v arenah kot so ljubljanske Stožice. Na poligonu, ki bo postavljen v parterju dvorane, bodo vključeni novi elementi in zahtevnejše ovire, ki bodo jahačem jeklenih konjičkov omogočale še več drznih trikov. V šovu bo moč videti akrobacije s kolesi BMX, z gorskimi kolesi, na motorjih FMX, v avtomobilih, na snežnih saneh. Ustvarjalci predstave Masters of Dirt verjamejo, da sta ekstremni in freestyle šport zabava 21. stoletja. In kaj lahko pričakujemo od domačega junaka? »Povem lahko samo to, da bom pred domačim občinstvom dal vse od sebe in pokazal vse svoje najboljše in najnovejše trike. Bolj bodo glasni - hujši triki bodo padali,« v smehu zaključi pogovor Aleš Rozman.