Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Bolgarija - Malta
1

Bolgari so po štirih krogih v dobrem položaju v boju za drugo mesto v skupini, saj še niso doživeli poraza. Do sedaj so remizirali z Italijo, Češko in Dansko, ugnali pa Armenijo. Danes gostijo drugega avtsajderja skupine in vse razen zmage ne pride v poštev. Če želijo ostati pred Čehi in Danci, je zmaga proti evropskim eksotom, ki na Fifini lestvici zasedajo skromno 147. mesto, obvezna. (7/10)

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Slovenija - Islandija
1

Tekma za biti ali ne biti za četo Srečka Katanca. Že tako so možnosti za osvojitev drugega mesta v skupini minimalne, v primeru današnjega neuspeha pa bi se vrata v Rio Slovencem najbrž dokončno zaprla. Čeprav igra na zadnjih tekmah ni bila navdušujoča, ne gre dvomiti, da bo Katancu uspelo svoje fante tako motivirati, da bodo današnji obračun pričakali nabrušeni in izjemno željni uspeha. Islandci so vse prej kot naiven in lahko premagljiv nasprotnik, a nikakor niso ekipa, ki bi se jih morala Slovenija bati in preveč spoštovati. Če bodo od prve minute prevzeli vajeti igre v svoje roke in odločno krenili proti golu nasprotnika, je čas, da po dolgem času Slovenci zabeležijo zmago. (7/10)

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Češka - Danska
0, 2

Dancem pošteno teče voda v grlo, saj so na prvih treh tekmah zbrali le dve točki. A nikakor še niso odpisani, saj se že z eno samo zmago lahko vrnejo v enakopraven boj za vsaj drugo mesto. Septembrski obračun teh dveh moštev se je končal z 0:0, podobno pa so se z remijem in malo zadetki razpletli še trije njuni medsebojni obračuni pred tem. Tudi danes diši po remiju, ki ne bi bil za nikogar od njiju usoden, za zmago pa menim, da bodo poskušali več storiti Danci. Čehi so še vedno v fazi prenove reprezentance in se še »iščejo«, kar bi lahko kvalitetna danska zasedba znala kaznovati in se domov vrniti z izjemno pomembnimi tremi točkami. (6/10)

Nogomet - Kvalifikacije za SP

Argentina - Venezuela
1

Argentina z Messijem na čelu je končno začela igrati, kot so od nje mnogi pričakovali že pred leti. V izjemni talent gavčev nihče ne dvomi, a ponavadi so vedno pokleknili na najvažnejših tekmah, v zadnjem letu ali dveh pa so storili korak naprej in nanizali kar nekaj odmevnih zmag. Ob izjemnem Messiju, ki je končno začel zadevati tudi v dresu svoje reprezentance, so bolj razigrani tudi Aguero, Tevez, Higuain in ostali virtuozi v napadu, ki lahko večini obramb na svetu povzročajo precej težav, kaj šele venezuelski. Gostje  si tokrat verjetno zelo želi vsaj remija, a bodo kmalu začeli skrbeti le še za čim manj prejetih golov. (8/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Salzburg
1

Po prepričljivi zmagi na prvi polfinalni tekmi (6:2) je kazalo, da bodo Capitals hitro opravili tudi s Salzburgom, a so se rdeči biki zbrali in dobili naslednji dve tekmi s 3:1, na četrti tekmi pa v svoji dvorani naskakovali že verjetno odločilno prednost dveh zmag. Toda Dunajčani so se ravno takrat, ko je bilo najpomembneje in je njihova sezona visela na nitki, zbrali in zmagali ter serijo izenačili na 2:2. Tokrat se zavedajo, da si na svojem ledu nikakor ne smejo privoščiti spodrsljaja, motiva proti vedno neugodnemu tekmecu pa jim tako ali ne manjka. Letos ima Dunaj kvalitetnejšo zasedbo od Salzbružanov, na peti tekmi pa bo to nujno moral tudi pokazati. (6/10)