V celjski zasedbi je zaigral tudi obrambni specialist Vid Poteko, čeprav zaradi bolezni pred tekmo sploh ni treniral. Pivovarji so odlično začeli (3:1), nato so Nemci odgovorili z delnim izidom 5:1, po le enem doseženem zadetku v naslednjih devetih minutah pa so gostje v 27. minuti zaostajali že za pet (7:12). A v zadnjih petih minutah so Celjani (Matevž Skok je zbral kar 50 odstotkov obramb, Johannes Bitter 48) vstali od mrtvih in na odmor odšli samo z zadetkom zaostanka.

Po osmih zaporednih izenačenjih na začetku drugega polčasa (skupaj dvanajst) so Celjani po šestem zadetku Boruta Mačkovška povedli z 22:20 v 45. minuti. »To tekmo enostavno moramo dobiti,« je takoj zatem med minuto odmora besnel Hamburgov trener Martin Schwalb. A ostre besede niso zalegle, kajti gostje so si nekajkrat priigrali plus tri, najvišja razlika pa je znašala štiri (31:27). Celjani, ki so včeraj končali svojo 18. sezono v ligi prvakov (Hamburgova je letošnja šele šesta), so na dvanajsti tekmi v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v tej sezoni dosegli peto zmago, Nemci pa so včeraj doživeli šele drugi poraz (prvega proti Flensburgu v gosteh).

»Mislim, da je Hamburg ekipa za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice v Kölnu, zato lahko le čestitam svojim fantom za tokratno predstavo. Odigrali smo zelo dobro, nekaj je bilo sicer napak, toda dobro se razvijamo in napredujemo,« je bil upravičeno zadovoljen celjski trener Vladan Matić. Po slovesu od Evrope čaka Celjane nadaljevanje končnice za prvaka v slovenski ligi: »Tekma v Hamburgu je kazalnik, da smo na pravi poti. Zdaj se moramo osredotočiti le na domače prvenstvo.« dek