Jelko Gros, vodja tekmovanja: Za nami je glede vremena najtežji dan finala, saj je bilo zaradi močnega vetra, ki je čez hrbtišče pihal s hitrostjo 5 do 6 metrov na sekundo, veliko prekinitev, a smo imeli dovolj časa za selekcijo, saj je veliko lažje obvladati tekmo s 40 letalci kot z 69. Malce skrbi nam povzroča še napoved za nedeljo. Pomembne so tri stvari. Najbolj, da bodo gledalcem tekme prinesle veliko užitkov. Glede razmer si želim športno tekmo, da bo vsak tekmovalec lahko pokazal največ, kar je sposoben. Od treh udarnih slovenskih adutov, ki so vsi sposobni uvrstitve med najboljših deset, pričakujem, da se bodo zavihteli na oder za zmagovalce. To pomeni, da bodo kot dobri gostitelji tekmecem prepustili čim manj mest na stopničkah. Čeprav je konec sezone, so vsi skakalci izjemno motivirani, nihče se ni prišel zabavat, ampak ne nazadnje tudi še kaj zaslužit. Vnema je takšna, kot je bila na prvi postavi sezone v Lillehammerju, ne nazadnje sta Finca dopotovala na lastne stroške, vodi pa ju Finec, ki je na čelu estonske reprezentance.

Primož Ulaga, predsednik Smučarske zveze Slovenije: Množičen obisk, s katerim bodo Slovenci potrdili sloves zimskega športnega naroda, obenem pa se bodo tekmovalcem s tem oddolžili za izjemne dosežke v letošnji zimi. Če bo gledalcev veliko, bo to še povečalo poslovno uspešnost planiškega dogodka. Pričakujem dolge polete Kranjca, Prevca in Tepeša ter še morda kakšnega novega talenta za polete. Planico sem doživel kot tekmovalec in funkcionar, nobene želje pa nisem imel, da bi jo še v trenerski vlogi. Tudi letos je vse tako, kot mora biti. Letalnica je odlično pripravljena, vzdušje je po tradiciji imenitno, za konec sezone je prijetno priti na tekmo na domačih tleh. Čeprav je tekma doma, menim, da na Slovencih ni nobenega večjega pritiska, ker gre za tekmo na letalnici, ki vzbuja strah, zato moraš biti maksimalno zbran. Pritisk domače tekme bi bil veliko večji na sosednji 120-metrski napravi, medtem ko na letalnici nič ne moreš narediti na silo in z divjanjem, ampak si želiš le, da narediš pravilne gibe, ker se bojiš tudi poškodbe. Poleti na letalnici niso nekaj, kar bi počel vsak dan, kot to delaš večji del leta na skakalnicah.

Jaka Hvala, slovenski reprezentant: Čeprav ne tekmujem, uživam, saj sem se povsem vživel v vlogo gledalca. Zame je to nova izkušnja. Na treningu nisem skakal slabo, a sem še vedno imel težave v zraku. Edina pametna odločitev je bila, da izpustim finale, da se ne zgodi kakšna neumnost. Do letalnice imam toliko spoštovanja, da z mojimi skoki ne bi bilo pametno izzivati usode. Pričakujem tri lepe tekme, stiskal bom pesti, da bo Robert Kranjec osvojil mali kristalni globus, preostali pa naredili najboljše polete v letošnji zimi. Planica za vse skakalce, zlasti slovenske, vsako leto predstavlja velik izziv.