Velik vpliv na končni vrstni red je imel pobeg že po dobrih 50 kilometrih 218 kilometrov dolge etape. Takrat je pobegnilo 25 kolesarjev, v končnem vrstnem redu pa je glavno vlogo odigral zaključni, 19 kilometrov dolgi vzpon. Na njem je najprej napadel Martin, sledila sta mu Hrvat Robert Kišerlovski in Španec Jesus Herrada, ki pa ritma Irca nista zdržala, na koncu sta morala priznati premoč tudi drugim.

Med tistimi, ki sta ju prehiteli, je bil tudi edini Slovenec na dirki Simon Špilak, ki je ciljno črto prečkal kot 14., za Martinom je zaostal minuto in 26 sekund, v skupnem seštevku pa je kolesar Katjuše napredoval na 13. mesto, za vodilnim zaostaja minuto in 49 sekund, za drugouvrščenim Špancem Joaquinom Rodriguezom pa deset sekund manj. Tretji je Kolumbijec Nairo Quintana (+0:32), četrti lanski zmagovalec Toura Bradley Wiggins (+0:36), peti pa Italijan Michele Scarponi (+0:39).

Doslej vodilni Španec Alejandro Valverde je sredi etape padel, čeprav hujših poškodb ni utrpel, pa je moral odstopiti. "Tako kot njegov pomočnik Eros Capecchi, ki se je prav tako zapletel v padec, ima le nekaj prask in modric," je dejal direktor njegove ekipe Movistar Eusebio Nzue.