Phoenix je izgubil na domačem parketu proti Washingtonu z 79:88, Dragić pa je bil ob Wesleyju Johnsonu najboljši strelec ekipe. Ljubljančan je iz igre metal 4:10, imel je še tri skoke in ukradene žoge ter štiri izgubljene žoge.

Udrih po solidni predstavi ni želel govoriti o reprezentanci

Udrih je z Orlandom gostoval v New Yorku, kjer je na igrišču preživel 24 minut, iz igre metal 5:8,ob 13 točkah in 8 podajah pa je imel še tri skoke. Po koncu tekme zbranim slovenskim novinarjem v dvorani Madison Square Garden ni želel odgovoriti na vprašanje, ali bo septembra nastopil v dresu slovenske reprezentance na EP.

Tokrat Udrih sicer ni pobegnil pred novinarji skozi zadnja vrata, kot 1. februarja, ko je bil v New Yorku z ekipo Milwaukee Bucks, vendar je odločno zavrnil odgovor na vsako vprašanje pred snemalnimi napravami, še posebej glede igranja za slovensko reprezentanco.

Na krajšem neformalnem pogovoru pred tekmo pa je zagotovil, da ni nikoli povedal, da ne bo igral za slovensko reprezentanco, ki jo letos čaka evropsko prvenstvo v domovini.

Miami kljub zaostanku 27 točk melje dalje

Vedno bližje rekordu so košarkarji Miamija, ki so v Clevelandu zabeležili 24. zaporedno zmago. Od rekorda lige, ki so ga v sezoni 1971/72 postavili legendarni Los Angeles Lakers, so oddaljeni le še devet tekem. LeBron James je svoji nekdanji ekipi nasul 25 točk, ujel 12 skokov in razdelil 10 asistenc. Pot do zmage pa se prvake ni bila nič kaj lahka, saj so morali v zadnjih dveh četrtinah nadoknaditi kar 27 točk zaostanka (67:40).

"Pri 27 točkah zaostanka in nekaj več kot devetnajstih minutah časa do konca mi je po glavi odmevalo: Ti pa nas res ne bodo odpihnili. Brez dvoma je to eden najbolj neverjetnih dni v mojem življenju," je po tekmi govoril James.

Njegov trener Eric Spoelstra je bil tudi malce v šoku. "Tega nismo planirali, bodite brez skrbi. Tokrat se nam je izšlo, vprašanje je, kako bo naslednjič," je dejal, strateg Cavaliers Byron Scott pa je bil kratek: "Zaradi tega so branilci naslova."

Še dva zanimiva niza se sinoči nista končala. San Antonio je zabeležil 29. zaporedno zmago proti Golden Statu na domačem parketu, kar pomeni, da Warriors niso slavili v San Antoniu že od leta 1997, Philadelphia pa je doživela štirinajsti zaporedni poraz na gostovanjih. Tokrat ni bila kos Los Angeles Clippers, ki so slavili z visokih 101:72.

Ostali izidi:

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors 107:101

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 98:90

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 96:113

New Orleans Hornets - Boston Celtics 87:86

Houston Rockets - Utah Jazz 100:93

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 90:89 - po podaljšku