Dolžino poletov bo v rokah držala žirija in mislim, da bo težko dovolila daljše skoke od rekorda v Planici, ki znaša 239 metrov. Čeprav je to zadnja prireditev na tej skakalnici, saj naj bi konec maja začeli graditi novo, večjo velikanko, boljšo od te, osebno ne pričakujem ekstremno dolgih poletov. Ne glede na vse je treba v prvi vrsti gledati na varnost tekmovalcev. Slišal sem, da je vodja tekmovanja Jelko Gros in sam mu povsem zaupam, da bo celotno zadevo speljal tako, kot se za zaključno prireditev svetovnega pokala spodobi.

Glede na trenutno formo Roberta Kranjca lahko pričakujemo marsikaj. Jasno je, da je sposoben stopiti na stopničke in seveda upam, da mu bo to uspelo. Možno pa je, da bo naredil še kaj več in na koncu znova osvojil tudi mali kristalni globus v poletih. Zato je motivacija pri njem izredno visoka, pripravljenost pa tako in tako ni vprašljiva. Seveda bo potrebne za podvig tudi malo sreče, odločilni dejavnik pa znajo biti tudi slovenski navijači v Planici. Glede drugih slovenskih skakalcev veliko pričakujem še od Jurija Tepeža in Petra Prevca. Torej imamo v ognju kar nekaj želez, zato poleg Kranjca pričakujem še vsaj po eno uvrstitev med prvih deset.

Snežna podlaga je na letalnici v Planici vrhunsko pripravljena in dovolj strjena, zato trenutne vremenske razmere ne bi smele biti nikakršen problem. Tudi zaletišče je zamrznjeno s posebnimi stroji. Torej kar zadeva sam objekt, zaletno progo..., zapletov ne bi smelo biti. Lahko pa se dogodi, da bo težave povzročalo vetrovno vreme ali padavine. Če je to dež, potem niti ni tako hud problem, pri tem je vprašljiva le varnost skakalcev.