Ob tem se je marsikateri vlagatelj, ki hrani prihranke v bankah, vprašal o njihovi varnosti. Ciper je kljub kapitalski neustreznosti bančnega sistema zavrnil pogoje pomoči trojke, ki jo sestavljajo ECB, IMF in evropska komisija. Pogajanja za deset milijard veliko pomoč se nadaljujejo. Medtem ostajajo ciprske banke začasno zaprte, denar pa je mogoče dvigovati le na bankomatih. Rusija predlogu ciprskega davka na depozite ostro nasprotuje, saj je velik del denarja v bankah ruskega izvora. Ciprski finančni minister se trenutno mudi v Moskvi, kjer potekajo dogovori o morebitni ruski pomoči ciprskemu bančnemu sistemu. Morebitna pomoč Rusije, ki je že prestrukturirala ciprski dolg, bi države evra razbremenila potencialnega težkega bremena.

Bonitetna agencija Fitch je za Evropsko unijo ohranila najvišjo bonitetno oceno AAA, saj članice zagotavljajo močno finančno podporo Uniji z omejevanjem lastnega zadolževanja. Pogajalci članic EU in evropskega parlamenta so v senci ciprske drame z davkom na bančne vloge dosegli politični dogovor o enotnem bančnem nadzoru, ki je temelj bančne unije. Zaupanje vlagateljev v nemško gospodarstvo je marca doseglo najvišjo raven v zadnjih treh letih, kar prikazuje raziskava nemškega centra za evropske raziskave. Kazalnik gospodarskega zaupanja se je po februarskih 48,2 točke marca povzpel na 48,5 točke. Po padajočem trendu na globalnih kapitalskih trgih zaradi zaskrbljenosti ob dogajanja na Cipru je včeraj prišlo do odboja in vrednosti vodilnih svetovnih indeksov so končale v zelenem. Izjema so bile vrednosti delnic v Veliki Britaniji, ki padajo že tretji dan zapored zaradi napovedanega zmanjšanja gospodarske rasti iz 1,2 na 0,6 odstotka. Gre za najdlje trajajoči trend nižanja vrednosti indeksa FTSE 100 v zadnjih štirih mesecih. Odbor za monetarno politiko razmišlja o različnih možnih ukrepih za dvig gospodarske rasti, a še ni prišel do sklepa .

V ZDA se je februarja povečala gradnja stanovanj in hiš glede na januar, gradbena podjetja so zaprosila tudi za več dovoljenj, kar kaže na nadaljnjo rast in zagotavlja, da nepremičninski trg po petih letih stagnacije zanesljivo okreva. Industrijska proizvodnja, ki poleg tovarn zajema rudnike in komunalna podjetja, se je februarja v ZDA okrepila, zato so analitiki bolj optimistični glede pričakovane gospodarske rasti v prvem četrtletju letošnjega leta in napovedujejo celo rast do treh odstotkov.