V prvi seriji ni bilo niti enega poleta prek 200-metrske znamke, v drugi pa je magično mejo preletelo pet tekmovalcev. "Letalnica je tudi letos odlično pripravljena. Delavci so poskrbeli, da je vse super. Kljub padavinam so opravili odlično delo," je po najboljšem poletu dneva za MMC povedal Naglič.

"Zadovoljen sem s preizkusom letalnice, zelo lepo je uspel. Čeprav je nametalo pol metra snega, smo z delavci vse odlično pripravili. Če se pošalim, smo v zadnjih dveh dneh delali toliko, kot prej ne v celotni zimi," je za STA uvodoma pojasnil vodja tekmovanja Jelko Gros.

"Letalnica - in zalet in doskočišče - je pripravljena vsaj tako dobro kot lani, če ne še boljše. Delati smo morali tudi ponoči, a je res dobro pripravljena. S preizkusom smo zamudili le kakšnih 15 minut, skakalci pa so nam potrdili, da smo delo dobro opravili," je še dodal Gros.

V kvalifikacijah jutri kar 13 Slovencev

Slovenijo bo v četrtkovih kvalifikacijah zastopalo 13 skakalcev na čelu z Robertom Kranjcem in Petrom Prevcem, planiški konec tedna pa bo zaradi slabše forme izpustil dvakratni mladinski svetovni prvak Jaka Hvala. Poleg že omenjenih asov bodo na finalu sezone slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Miran Zupančič.