Konferenca, ki se bo zaključila v petek, nosi naslov Pametna organizacija: Talenti. Vitka organiziranost. Internet stvari. Kot so zapisali organizatorji, so pametne organizacije sposobne prepoznati in razvijati talente zaposlenih, izvajati procese brez nepotrebne porabe virov in povezovati informacijsko komunikacijsko tehnologijo tako, da je odločanje na vseh organizacijskih ravneh boljše. Neločljivi del pametne organizacije sta tudi etika in trajnostni razvoj.

Mednarodna konferenca povezuje študente, raziskovalce, gospodarstvenike ter predstavnike javne uprave, omogočala pa bo izmenjavo dobrih praks in seznanitev s potenciali razvijajočih se metod in pristopov. Letos se bo konference udeležilo več kot 400 uglednih domačih in tujih strokovnjakov iz 17 različnih držav, ki bodo predstavili več kot 155 aktualnih prispevkov. Domači in tuji avtorji prihajajo iz gospodarstva, izobraževalnih, raziskovalnih in finančnih in institucij, javne uprave, turizma, vojske, policije in zdravstva.

Med drugim bo danes Werner Dorfmeister predaval na temo poslovanja prihodnosti z internetom stvari, na okrogli mizi pa bodo razpravljali o tem, kako mlade spodbuditi k skrbi za okolje. Kot primer dobre prakse bodo predstavili tudi kampanjo Pozor(!)ni za okolje. V okviru konference bo potekalo tudi tretje mednarodno študentsko tekmovanje v reševanju študije primera, so še sporočili s fakultete.