Za četrtek, 21. marca 2013, ob 14. uri pripravljajo prvo skupno akcijo. Ob hiši stanovanjske skupnosti Novi Paradoks v Senožetih bodo zasadili sadno drevje in se tako prvič simbolično povezali. S tem dejanjem bodo nadaljevali lanskoletno vez z društvom Novi Paradoks, ki pomaga osebam z motnjami v duševnem razvoju. Dogodek, na katerem bodo sodelovali prebivalci stanovanjske skupnosti Novi Paradoks, bo potekal v Senožetih 62 d, Dol pri Ljubljani. Pet sadnih dreves bodo simbolno zasadili 50-letniki, ki so prvi pristopili k letošnji skupni akciji. Tej družbeno odgovorni akciji se pridružuje tudi podjetje Masada d. o. o. iz Sostrega, ki bo podarilo drevesa.

Že v aprilu se bodo abrahami udeležili tradicionalnega pohoda okrog GEOSS-a, v juniju bodo organizirali kolesarski maraton in krvodajalsko akcijo, v jesenskem času pa načrtujejo dobrodelni koncert, s katerim bodo zaokrožili svojo humanitarno akcijo.

S tem bodo letošnji abrahami izpolnili del Obljube Sloveniji, ki so jo zapisali na spletnem portalu Zavoda Ypsilon, in je letošnja novost. Na ta način so se pridružili številnim Slovencem, ki želijo z družbeno odgovornimi dejanji prispevati k naši skupni boljši prihodnosti.