Reprezentance bodo danes dopotovale na Gorenjsko, kjer bo Planica že po tradiciji za konec sezone gostila tri tekme. V petek in nedeljo bosta preizkušnji posameznikov, v soboto pa ekipna tekma. Zaradi izjemne uspešnosti Slovenije v letošnji zimi ima na zaključku sezone pravico nastopa s kar 13 skakalci. Strokovno vodstvo pod taktirko Gorana Janusa je izbralo naslednjih 13 lovcev na daljave: Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Robert Kranjec, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Peter Prevc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Miran Zupančič. V ekipi ni Jake Hvale, saj so trenerji ocenili, da bi bil zaradi slabe forme nastop na letalnici preveč tvegan.

Udeležba na finalu sezone bo nekoliko okrnjena. Finci so zaradi skromnih dosežkov sezono sklenili že po tekmi doma v Kuopiu, zato so odpovedali nastope na Norveškem in v Planici. Zaradi forme, ki ni v skladu z njegovim ugledom in pričakovanji, je sezono že po tekmi v Trondheimu, kjer se sploh ni uvrstil v finale, sklenil Švicar Simon Ammann, sicer štirikratni olimpijski prvak. V reprezentanci Avstrije ne bo Thomasa Morgenstera (za poškodovano koleno bi bili poleti prehuda obremenitev) in Andreasa Koflerja (slaba forma).

Za finale v Planici je veliko zanimanje tudi v sosednji Avstriji. Gregor Schlierenzauer bo v nedeljo prejel drugi veliki kristalni globus v karieri za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Glede na prednost 98 točk pred Robertom Kranjcem dve tekmi pred koncem ima lepe možnosti, da osvoji mali kristalni globus za posebno točkovanje poletov. Obenem bo napadal jubilejno 50. zmago na tekmah za svetovni pokal ter pomagal Avstriji, da ubrani prvo mesto v točkovanju za pokal narodov pred napadom Norveške.