Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - Phoenix
1

Kralji nadaljujejo z dobrimi igrami. Sinoči so s 4:0 odpravili Phoenix, kar je bila njihova 10 domača zmaga na zadnjih 11 tekmah v Staples Centru. Tudi danes se bosta tam pomerila ista tekmeca in tudi tokrat je vloga favorita precej na strani kraljev. Kopitar in druščina ne bi smeli zamuditi priložnosti, da neposrednega tekmeca v zahodni konferenci še enkrat premagajo in mu uidejo na 6 točk prednosti. (6/10)

Hokej - ZDA - NHL

Pittsburgh-Washington
1

Pingvini so v izvrstni formi, saj so nanizali 9 zaporednih zmag, s čimer so se povzpeli na prvo mesto vzhodne konference. Danes gostijo Washington, ki je v zadnjih dveh letih precej nazadoval in je daleč od časov, ko je kraljeval na vzhodu. Vseeno je v zadnjih letih rivalstvo med Crosbyjem in Ovečkinom preraslo na dovolj visok nivo, da so tekme med Pittsburghom in Washingtonom zelo pričakovane, motiv igralcev pa nekoliko večji. Domači ne bodo zamudili priložnosti, da napolnijo mrežo rivalov, ki jim letos ne gre nič po načrtih in so trenutno četrta najslabša ekipa v ligi. (6/10)

Košarka - ZDA - NBA

Oklahoma City - Denver
1

Dvoboj dveh izvrstnih ekip, ki sta med najboljšimi v ligi, ko igrata na svojem parketu, kjer skorajda ne poznata porazov. V gosteh gre predvsem Denverju precej slabše, saj ima tam več porazov kot zmag (16-19). Kljub temu je moštvo iz Kolorada v zadnjem času tudi v gosteh prikazalo dobro igro, kar mu je omogočilo, da naniza 12 zaporednih zmag. A vsaka serija se slej ko prej konča in ne bo presenetljivo, če bo to danes v Oklahomi. Denver je današnjega tekmeca na zadnjih dveh medsebojnih dvobojih doma ugnal z minimalno razliko, tokrat pa bodo Durant in druščina precej motivirani, da se jim za to oddolžijo, poleg tega pa si v boju s San Antoniem za prvo mesto na zahodu do konca sezone ne smejo več privoščiti prav dosti porazov. (6/10)

Košarka - Mednarodni - Evrochallenge

Pinar Izmir - Paris
1

V četrtfinalu pokala eurochallenge bosta Izmir in Levalloi zmagovalca dvoboja in s tem potnika na zaključni turnir odločila na današnji tretji tekmi. Prvi dve sta se končali z gostujočima zmagama, nekoliko bolj presenetljiva pa je bila prva, ko so Francozi presenetili v Turčiji. Izmir se je nato zbral in slavil v Parizu, tokrat pa se zaveda, da mora tudi v svoji dvorani odigrati na vso moč, da še enkrat ne razočara svojih navijačev. Turki imajo na papirju boljše moštvo in če k temu prištejemo prednost domače dvorane, bi se moral dvoboj končati v njihovo korist. (7/10)