Prav Kopitarjev deveti gol v sezoni je bil tisti, ki je predčasno odločil zmagovalca. Če so gostje pri zaostanku 2:0 še upali na preobrat v zadnji tretjini, je bil v 47. minuti jasno, da je pred njimi misija nemogoče. Za Phoenix je bil to že četrti zaporedni poraz.

maga je bila za branilce naslova že zelo pomembna za uvrstitev v končnico, saj Phoenix, ki si deli osmo mesto z zahoda s San Josejem, ta je izgubil v Anaheimu s 3:5, zdaj zaostaja za štiri točke, kralji so na tretjem mestu. Posebej navdušen je bil po zmagi "rookie" Tyler Toffoli, ki je dosegel prvi gol v karieri. "Vsak otrok sanja, da bo igral v ligi NHL in dosegel gol. Vsak otrok sanja tudi, da bo igral v napadu, v kakršnem zdaj igram sam. Zdaj si želim le, da se bo to nadaljevalo," je po tekmi dejal Toffolli.

Vodilno moštvo lige Chicago, ki je na začetku sezone zbralo 24 tekem z vsaj eno točko, nato pa doživelo prva poraza po rednem delu, je začelo nov zmagovalni niz. Tokrat so v gosteh za tretjo zmago zapored premagali zadnjeuvrščeni Colorado s 5:2, Patrick Kane je dosegel že 16. gol v sezoni. Chicago ima zdaj že neverjetnih 51 točk iz 28 tekem.

Na drugem mestu zahoda je že omenjeni Anaheim, po 34 točk pa imajo ob Los Angelesu še hokejisti Minnesote in St. Louisa. Minnesota se je tokrat veselila zmage v Vancouvru s 3:1.

Ostali izidi: New York Raners - Carolina Hurricanes 2:1 (kazenski streli), Tampa Bay Lighnting - Philadelphia Flyers 4:2 in Dallas Stars - Calgary Flames 4:3.