Verjetno nihče ni pričakoval, da se bo Hamburg tako zlahka »sprehodil« skozi Zlatorog.

Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bomo tako suvereno opravili s Celjani v gosteh. Že tako ni lahko zmagati v Zlatorogu, še manj pa kar z devetimi zadetki razlike.

Kaj je odločilo prvo tekmo?

Dobro smo se pripravili na igro gostiteljev in bili smo res pravi. Odlično smo igrali od prve do zadnje minute in kljub visoki prednosti nismo popuščali. Po odlični igri v obrambi smo iz hitrih (pol)protinapadov dosegali lahke zadetke, ki so bili glavni razlog za veliko razliko in visoko zmago. Čeprav so Celjani znani po dobri obrambi, smo jim nasuli kar 38 golov. Vseeno so zame eno najprijetnejših presenečenj v letošnji ligi prvakov.

Ali je bilo vas in soigralce strah, ker je v Celju v letošnji sezoni že padel evropski prvak Kiel?

Ne, to nas ni prestrašilo, ampak je bilo koristno opozorilo. Pri nas je vzbudilo dodatno spoštovanje, motivacijo in previdnost pred tekmo s Celjani. V ligi prvakov spremljam skoraj vse evropske tekme Celjanov, za njihove predstave pa jim dajem kapo dol. Gre za mlado, kakovostno in borbeno ekipo, zato upam, da bodo nadaljevali po sedanji poti. In da ne bo odhodov igralcev iz kluba, čeprav ga na žalost že zapušča Mačkovšek.

Odločitev o potniku v četrtfinale je znana že pred povratno tekmo.

Zavedamo se, da nas čaka še 60 minut povratnega dvoboja pred domačimi gledalci. A po zmagi z devetimi goli razlike v Celju bi morala biti povratna tekma za nas zgolj formalnost.

Mačkovšek je bil edini, ki se je upiral Hamburgu. Je njegov odhod v Nemčijo pametna odločitev?

Doseči kar 13 golov ob le enem zgrešenem strelu je vrhunsko, za kar mu čestitam. Že na prijateljski tekmi je težko zabiti toliko golov, kaj šele v evropski ligi prvakov. Prepričan sem, da bo v Hannovru dodatno napredoval in da sta nemška liga ter novi klub prava izbira. Hannover je dobra ekipa, ki je presenečenje letošnje sezone v nemški ligi, saj je trenutno peta, celo mesto pred nami.

V nemški ligi je Hamburgovih sanj o naslovu prvaka že konec, zato bo skušal rešiti sezono v Evropi.

Po slabšem začetku sezone, v katerem so nas pokosile številne poškodbe, zdaj igramo iz tekme v tekmo bolje. V nemški ligi imamo za vodilnima Kielom in Rheinom Neckarjem prevelik zaostanek, zato je naš cilj tretje ali četrto mesto, ki še prinaša igranje v ligi prvakov v naslednji sezoni. Uvrstili smo se tudi na zaključni turnir nemškega pokala, ki bo sredi aprila, v evropski ligi prvakov pa je naš cilj jasen – nastop na sklepnem turnirju najboljše četverice v Kölnu.

Ali boste tudi v naslednji sezoni še igrali v Nemčiji?

Zagotovo ostajam v Hamburgu tudi v naslednji sezoni, saj imam veljavno pogodbo s klubom še za eno leto. Odhod v Zagreb? Tudi do mene so prišle govorice o tem, toda trenutno je pač tako, kot sem vam dejal – vsaj še eno sezono ostajam igralec Hamburga