"Vesela sem, da smo naredili tako dobro sezono," je dejala smučarka in dodala, da je kar žalostna, da je sezona končana, čeprav verjame, kot je dejala, da bo v naslednjih dneh uživala.

"Nekaj imam za vas," je nato po kratkem nagovoru zbranim dejala Mazejeva in iz kovčka odvila in dvignila veliki kristalni globus, z dvignjenimi rokami pa so se ji pridružili še ostali člani njene ekipe. "To je naše delo letošnje sezone! Vsi vemo, kaj to pomeni v smučanju," je ob zvočni kulisi njene pesmi My way is my decision dejala trenutno najboljša smučarka na svetu in požela bučen aplavz.

"Črna na Koroškem je danes središče sveta," je novinarjem tik pred sprejemom dejala črnjanska županja Romana Lesjak, ki je Mazejevo in ekipo poleg vrste drugih tudi pozdravila na odru in Tini Maze po pooblastilu predsednika države Boruta Pahorja izročila šopek.

V kraj na koncu Mežiške doline, na začetku katerega je danes stala tabla "Tina na Koroškem", so prišli Tinini navijači ne le s Koroške, od koder so jih iz več krajev peljali tudi brezplačni avtobusi, ampak tudi iz drugih koncev Slovenije, prav tako iz sosednje Avstrije. Po grobih ocenah se je sprejema udeležilo od 2000 do 3000 navijačev.

Mazejevi so Črnjani in drugi povedali, da so skozi vso sezono navijali zanjo in zanjo trepetali. Skupaj so si na velikem zaslonu ogledali posnetke njenih najboljših nastopov, želje po uspehu pa so bile usmerjene tudi že v prihodnost, k olimpijskim igram prihodnje leto v ruskem Sočiju. Sprejem so spremljali glasbeni nastopi skupine Tangels, skupine Matjaža Jelena, Modrijanov, pevke Eve Boto, kot glasbeno presenečenje pa je nastopil Jan Plestenjak.