Če se v kratkem odpravljate v London, pa še nimate omišljenega prenočišča, se lahko odločite za malce drugačno doživetje. V središču mesta stoji namreč staro sodišče, ki je pred leti zaživelo kot hostel za mlade. V nekdanji sodni dvorani je sedaj prostorna dnevna soba. Na omenjenem sodišču so se med drugim zagovarjali tudi člani puknerske skupine The Clash, ki so v osemdesetih letih ponazarjali val upora.

V zapor tudi v Kanadi

Naš hostel Celica očitno ni edini, ki je svoje mesto našel v opustelem zaporu. V Kanadski Ottawi je namreč še eden takih.

Eden bolj bizarnih hostlov je parkiran na Švedskem. Parkiran zato, ker gre za letalo. V starem jumbo jetu je tudi posebna soba, ki je umeščena v nekdanjo pilotsko kabino.

Če bi se radi ponovno počutili kot otroci, potem morate v Turčijo. V mestu Kadir je namreč hostel, ki ima nekatere hišice postavljene kar v krošnjah dreves.

V Mehiki si lahko odpočijete v ceveh. Vendar naj vas ta podatek ne odvrne že na začetku. Gre za hotel, ki v ogromnih betonskih ceveh ponuja vse udobje, ki ga lahko najdete v običajnih nastanitvenih zgradbah.