Crosby je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 13. minuti, tik pred koncem prve tretjine se je med strelce vpisal še Joe Vitale, ki je zadel prvič po enoletni strelski suši, njegov gol pa je bil tudi odločilen, saj je pomenil končnih 2:1, izid se namreč v naslednjih 40 minutah ni več spremenil. Za poražence je v polno zadel le Tyler Seguin.

"Videti je, da lahko v naši ekipi kdorkoli prispeva k zmagi, očitno je to pravi recept. Naša raznolikost je naša moč in upam, da bomo tako tudi nadaljevali," je bil po tekmi zadovoljen Crosby. Pingvini so do zmage prišli kljub odsotnosti Jevgenija Malkina, ki je zaradi poškodbe izpustil že peto tekmo, ter poškodbi Krisa Letanga, ki je led zapustil po prvi tretjini.

Razlog za veselje je imel tudi ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin, njegov Washington je s 5:3 premagal Buffalo, sam pa je dosegel jubilejni 350. gol v ligi NHL. Izkazal se je tudi Jason Chimera, saj je dosegel prvi gol v sezoni, še tri gole pa so prispevali Troy Brouwer, Marcus Johansson in Mathieu Perrault. Temelj za zmago Washingtona je bila druga tretjina, ko so v razmaku dobrih petih minut zadeli trikrat. "To je bila ena od priložnosti, ko moraš samo močno meriti in upati, da bo šel plošček v gol. Uspelo mi je in res sem zadovoljen," je ob jubilejnem zadetku dejal ruski napadalec.

Hokejisti Ottawa Senators so s 4:1 premagali Winnipeg in prvič po 11 tekmah zmagali za več kot en gol. Dvakrat je v polno zadel Jakob Silfverberg, 25 obramb pa je zbral vratar Robin Lehner. Edmonton pa se je v dvoboju z Nashvillom maščeval tekmecem za nedavni poraz z 0:6, tokrat je bilo na domačem ledu kanadske ekipe 3:2.