Hirscher, tretji po prvi vožnji, je tudi po finalnem slalomskem obračunu sezone stopil na zmagovalni oder ter s stopničkami sklenil sijajno sezono, v kateri je drugič zapored osvojil veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter se prvič v karieri veselil malega kristalnega globusa v slalomskem seštevku. Hirscher se je na prav vseh slalomih v tej zimi, vključno z obema paralelnima preizkušnjama, uvrstil na stopničke. Z devetimi uvrstitvami na zmagovalni oder je izenačil rekord smučarskih legend, Italijana Alberta Tombe in Šveda Ingemarja Stenmarka. Velikemu in malemu kristalnemu globusu je dodal tudi zlato kolajno na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.

"Presenečen sem, da sem bil tako dober v tej sezoni in se na vseh slalomih uvrščal na zmagovalni oder. Po takšni sezoni moje telo potrebuje počitek, vendar pa mi je, ko mi je šlo vse tako dobro, nekoliko žal, da se je sezona že končala. Vsekakor mi bo letošnja zima še zelo dolgo ostala v zelo lepem spominu," je bil zadovoljen Hirscher. Zmagovalec zadnjega slaloma Neureuther je zaradi bolečin v hrbtu v prvi vožnji tekmoval s pomočjo protibolečinske injekcije: "Za mano je nedvomno najboljša sezona doslej, vendar pa je imel svojo najboljšo sezono v slalomu tudi 'superman' Marcel Hirscher. V naslednji sezoni si želim, da bi bil še hitrejši in da bi bil še bolj konstanten."

Tekmovalci, ki so na zadnjem slalomu stopili na zmagovalni oder, so tudi trije prvouvrščeni tekmovalci v slalomskem seštevku. Hirscher je premočno zmagal z 980 točkami, na drugem mestu je Neureuther (716), tretji pa je Kostelić (535), ki je s tretjim mestom potrdil tudi končni slalomski bron ter za vsega tri točke prehitel Šveda Andreja Myhrerja, ki je pristal na četrtem mestu slalomskega seštevka. Myhrer, lanski dobitnik slalomskega globusa, je na zadnjem slalomu s četrtim mestom izgubil neposredni boj z izkušenim Hrvatom za tretje mesto slalomskega seštevka. Šved je imel pred tekmo v Lenzerheideju sedem točk naskoka.

Svetovni slalomski prvak Hirscher je na 34 tekmah svetovnega pokala zbral 1535 točk ter je v Lenzerheide prišel z vodstvom 149 točk. Po dveh odpovedanih tekmah, smuku in superveleslalomu, je na finalu za 309 točk prehitel drugouvrščenega Norvežana Aksla Lunda Svindala, ki kot specialist za hitre discipline ni dobil priložnosti, da bi vsaj zmanjšal zaostanek za prvim smučarjem te zime. Američan Ted Ligety, najboljši veleslalomist te zime, je sezono končal na tretjem mestu s skupno 1022 točkami.

Slovenci so sezono sklenili daleč od najboljših. Najvišje na lestvici v skupnem seštevku, na 54. mestu, je pristal Rok Perko (138 točk, 16. v smukaškem seštevku), 61. (23. v smukaškem seštevku) je bil Andrej Šporn (107). Točke je v tej zimi v svetovnem pokalu osvajalo le sedem Slovencev, skupno pa so zbrali 346 točk. V slalomskem seštevku je bil v vsej sezoni edini Slovenec s točkami le Mitja Valenčič, ki je sezono končal 18 mest slabše kot lani na 32. mestu.