Tekmo je odločilo zadnje streljanje, kjer je podobno kot v soboto na zasledovanju še vodila Ukrajinka Vita Semerenko, 24-letno Soukalova pa si je s stoodstotnim strelskim izkupičkom priborila novo zmago. Tudi Gregorinova je novo vrhunsko uvrstitev dosegla s strelsko ničlo na zadnjem postanku, pred tem je morala v kazenski krog trikrat.

Fourcadu zmaga tudi za slovo ode sezone, Fak 26.

Francoz Martin Fourcade, zmagovalec skupnega seštevka biatlonskega svetovnega pokala, je sezono sklenil z zmago na zadnji tekmi sezone - tekmi s skupinskim startom v Oslu. Na 15-kilometrski preizkušnji je edini Slovenec Jakov Fak zasedel skromno 26. mesto in izgubil tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Drugo mesto na zadnji tekmi je pripadlo Avstrijcu Dominiku Landertingerju, ki je tako kot Fourcade, ta je slavil 23. zmago v svetovnem pokalu, moral enkrat v kazenski krog, za Francozom je zaostal za 13,9 sekunde, v skupnem seštevku pa je s tretjega mesta izrinil Faka. Tretji je bil najuspešnejši udeleženec letošnjega SP na Češkem Norvežan Emil Hegle Svendsen (+ 17,3/1), drugi v skupnem seštevku.

Fak, ki na zadnji postaji svetovnega pokala nikakor ni našel prave forme, je bil vnovič soliden na strelišču, v kazenski krog je moral dvakrat, a je bil v smučini med najpočasnejšimi, kar se mu je zgodilo že konec tedna na sprintu, s čimer je izgubil tudi priložnost za nastop na sobotnem zasledovanju.