Z dvema zadetkoma se je za zmagovalce izkazal Kyle Clifford, kar je bila zanj prva tekma z več kot enim golom v tem tekmovanju. Po en gol pa so v mrežo morskih psov dodali še Justin Williams, Jarret Stoll in Dwight King. Vratar kraljev Jonathan Bernier ni imel preveč dela, ustavil je 21 poskusov tekmecev, med drugim tudi kazenski strel Tommyja Wingelsa sredi druge tretjine.

Tekma je bila odločena v drugi tretjini. V prvi je Kopitar podal za 2:0, v drugem delu pa so Kralji svojo prednost dvignili na 5:1. V zadnjem delu gostje domačega vodstva niso ogrožali, Matt Irwin je na 5:2 znižal šele 50 sekund pred koncem. Junak tekme pa je bil nesporno Clifford, ki si je ob dveh golih privoščil tudi pretep z več kot 190 cm visokim in preko 110 kilogramov težkim Douglasom Murrayjem, da bi zaščitil Kopitarja.

»Ostro je ustavil Kopitarja, seveda sem se postavil vmes, da vidim, kaj se dogaja. Moram priznati, da je zelo velik in zelo močan fant,« je merjenje pesti opisal Clifford.

Uspešna tudi večina glavnih tekmecev Los Angelesa v boju za končnico

Los Angeles je na drugem mestu v pacifiški skupini, ubranil ga je prav v neposrednem kalifornijskem dvoboju s San Josejem, ter si deli peto mesto na zahodu. Prepričljivo vodi Chicago, ki je dosegel novo veliko zmago. V Dallasu gledalci tokrat niso uživali v igri svojih ljubljencev. Po prvi tretjini so gostitelji zaostajali z 0:3, po drugi z 0:6 in v tretji že z 0:7. Po dva gola sta za Chicago dosegla Marian Hossa in Jonathan Toews, ki je dosegel tudi podajo.

A uspešna je bila tudi večina glavnih tekmecev Los Angelesa v boju za končnico. St. Louis je z zmago v podaljšku z 2:1 nad vodilno ekipo pacifiške skupine Anaheimom obdržal dve točki naskoka pred kralji. Detroit je s 5:2 slavil v Vancouvru, ki so ga so kralji zdaj ujeli, Detroit pa je ušel za točko. Dve točki še kar zaostaja Phoenix, ki je po izvajanju kazenskih strelov z 0:1 izgubil v Columbusu, Minnesota pa po zmagi pri Coloradu s 6:4 ostaja na vrhu severozahodne skupine z enakim izkupičkom kot branilci naslova Stanleyjevega pokala iz mesta angelov.

Na zahodu sta v vodstvu zdaj Montreal in Pittsburgh, ki je doma s 3:0 ugnal New York Rangers.