PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Grčija - 1.liga

Kerkyra/+1/-Olympiakos
1
Olympiakos si je že zagotovil naslov prvaka, medtem ko bi domačim v boju za obstanek vsaka točka prišla še kako prav. Lani je prišlo do identične situacije in na koncu so prav tri "podarjene" pirejske točke Kerkyri omogočile obstanek. Razlika v kakovosti seveda ni za debatirati, ampak glede na motivacijo grem tukaj z domačini.

Košarka - Španija - 1. liga

Estudiantes-Bilbao/155,5/
1
Že narava tekme je taka, da bodo oboji močno pritisnili v obrambi, najbolj spodbudna novica za deficit pri tej vsoti pa je dejstvo, da sta pri obeh ekipah vprašljiva igralca, ki prispevata dokaj solidno točkovno bero. Pri domačih je to English, pri gostih pa Vasileiadis. Tesna tekma in manj kot 156 točk.

Smučanje - Lenzerheide - Slalom (M)

Byggmark J.-Razzoli G.
1
Razzoli je letos na 11-tih slalomih kar šestkrat odstopil. Je potrebno tu sploh še kaj dodati? Byggmark štarta kot 5., Italijan pa šele kot 16.

Smučarski tek - Oslo - Skupinski št. 30 km (Ž)

Bjoergen M.-Johaug T.
2
Če bi bila tekma v klasičnem slogu, potem bi se odločil za Bjoergnovo, tako pa dajem prednost mlajši Johaugovi, ki zna v prosti tehniki izjemno pospešiti v klanec, pri tem pa ji bo verjetno lahko sledila le peščica. Tudi taktično je Therese skozi leta precej dozorela in jo upravičeno lahko postavimo za današnjo prvo favoritinjo te  dolge preizkušnje.

Biatlon - Khanty-Mansiysk - Skupinski štart 12,5km (Ž)

Semerenko Va.-Dahlmeier L.
2
Manj uspešna izmed sester dvojčic Semerenko je včeraj na strelišču streljala "kozle". Odkritih je pustila kar osem tarč, sicer pa je tudi sodeč po formi v smučini že na počitnicah. Dahlmeierjeva je mlada Nemka, ki so jo v reprezentanco angažirali v drugem delu sezone in sedaj po vrsti niza lepe rezultate. Na zasledovanju je včeraj denimo zgrešila le enkrat ter se uvrstila na visoko 6. mesto. Danes je med 10. ne pričakujem, vendar Ukrajinko bi po vsej logiki morala prehiteti in "nadstreljati".