Tina Maze je prepričljivo najboljša alpska smučarka letošnje zime, saj je med drugim vse tekmice ugnala za več kot 1000 točk v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Stoodstotno je kraljica sezone. Neverjetno, kaj je naredila v tej zimi. Zame sicer ni presenečenje, čeprav je naredila resnično izjemne rezultate. V zgodovino smučanja se bo zapisala kot kraljica zaradi vseh zmag, ki jih je dosegla. Slovenija je lahko srečna, da ima tako športnico," je dejal Kasper.

Črnjanka je v tej zimi tudi krepko presegla rekordni izkupiček točk legendarnega Avstrijca Hermanna Maierja, ki je 2000 točk osvojil v sezoni 1999/2000. Obenem je postavila še številne druge mejnike. "Sam ne dajem veliko pozornosti rekordom in drugim podobnim statističnim podatkom. Kot je videti, pa bodo potrebna leta, da bo kdo ponovil njene dosežke in presegel rekordni izkupiček točk," je zatrdil Kasper.

»Včasih tekmovalci mislijo, da bi morali biti tekme prestavljene, ker imajo majhne zaostanke«

Na finalu letošnjega svetovnega pokala so bile v Lenzerheideju v prvih dveh dnevih zaradi megle in premočnega vetra odpovedane štiri tekme, oba smuka in superveleslaloma. "Vedno obstaja tveganje, ne le v Lenzerheideju. Posebej marca imamo pogosto povsod zaradi pretoplega vremena premalo snega. Tu so imeli še slabo vreme. Toda, če pogledamo vremenske razmere sedaj po Evropi, pa lahko na finalu rečemo le, da imamo srečo," je pojasnil Kasper predzadnji dan finala, ko je v dokaj mrzlem vremenu sijalo sonce.

Američanka Lindsey Vonn je mali smukaški kristalni globus dobila le s točko prednosti pred Mazejevo, finalna tekma pa je bila odpovedana. Kasper je odločno zavrnil možnost spremembe pravil. "Ne moremo spreminjati pravil ali prestavljati tekem na finalu pokala, kot tudi ne na svetovnih prvenstvih ali olimpijskih igrah. Ko je finalna tekma, je ni mogoče prestaviti na druge dneve. To enostavno ne gre. Tudi organizatorji bi imeli težave, denimo z namestitvami in rezervacijami hotelov ter drugimi podobnimi stvarmi. Tako kot je tudi na OI, ko je predvidena zaključna tekma in nato ceremonialna razglasitev, tekme ni mogoče prestavljati na drug dan. Takšna so pravila. Včasih tekmovalci ali tekmovalke mislijo, da bi morali biti tekme prestavljene, ker imajo majhne zaostanke, denimo za točko, a to ni mogoče. Tak je šport."

Mazejeva je zaradi odpovedi smuka izgubila edinstveno priložnost, da bi kot prva v zgodovini osvojila vse skupne seštevke pokala v eni sezoni. "Kljub temu bo šla v zgodovino, veste. Seveda je zelo škoda zanjo. Toda vsega tega in razpleta se bodo spominjali še čez dvajset let. Ni vse vedno slabo," je menil Kasper.