Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Everton - Man. City (oba data gol?)
1 (=da)

Everton je doma zelo neugoden tekmec tudi vsem najboljšim angleškim ekipam, na Goodison Parku pa je na 14 tekmah doživel le en poraz. City zato danes čaka težka naloga, za zmago, s katero bi še ohranjal manjše upe na naslov prvaka, pa bo verjetno moral zadeti vsaj dvakrat, saj je Everton doma kar učinkovit. Golov na obeh straneh ne bi smelo manjkati. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Real Madrid - Mallorca (+1)
1

Real je po nekaj odmevnih zmagah znova v dobri formi in igralci so polni samozavesti. Tudi če bo Mourinho ponudil priložnost nekaterim rezervistom, to ne bi smela biti ovira do prepričljive zmage proti ekipi, ki se že dolgo bori za obstanek. Verjetno bo že Ronaldo sam dosegel dovolj golov za zmago, ko bodo kakšnega dodali še soigralci, bo na Santiago Bernabeuu veselo, gostje pa si bodo želeli čim prejšnjega povratka domov. (8/10)

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Domžale
1

Maribor je brez dvoma najboljša ekipa v Sloveniji, kjer nima prave konkurence. Ob visoki prednosti na lestvici lahko vijoličasti v do konca sezone igrajo sproščeno, kar jim bo omogočilo še lažje zmagovanje. Domžale so trenutno tretje, spomladanski del pa so začele z domačim remijem proti Kopru, Mariborčani pa so v tem času odigrali že pet tekem, kar jim prinaša dodatno prednost pred nasprotnikom, ki še išče tekmovalni ritem. Gostje bi bili danes izjemno zadovoljni že s točko, a se bodo morali zanjo zelo potruditi, ob tem pa upati še na slab dam Štajercev. (7/10)

Hokej – ZDA – NHL

Pittsburgh – NY Rangers
1

Pingvini so v izvrstni formi, saj so zmagali na zadnjih 7 tekmah, tudi danes pa jim dobro kaže, da svojo serijo zmag še podaljšajo. NY Rangers namreč nikakor ne najdejo zmagovitega recepta in se že vso sezono mučijo na večini tekem. V zadnjem času so precej neučinkoviti, v zadnjih dneh so z 1:3 klonili proti Buffalu in Winnipegu, kar je slaba popotnica pred gostovanjem pri eni najbolj učinkovitih ekip v ligi. Če se rangerji ne bodo zgubili, jih čaka visok poraz. (6/10)