"Finalni skok niti ni bil tako slab, enostavno mi je zmanjkalo tistih nekaj metrov, da bi ostal na zmagovalnem odru. Ne glede na to sem lahko s petim mestom zelo zadovoljen, saj mi ta skakalnica ni všeč, včeraj sem imel spet težave s počepom. Škoda je, ker sem finalni skok malo zamudil, vse drugo sem dobro opravil in nisem imel drugih težav, a malo energije je vseeno šlo v prazno," je po današnjem uspehu dejal Kranjec.

Uspeha je bil vesel tudi Tepeš, ki je bil sedmi: "Zelo sem vesel opravljenega na današnji tekmi. Bila je lepa, dobro sem odskakal. Seveda se da skočiti še bolje, a na sami tekmi ne gre iskati popolnosti. Zelo sem zadovoljen z obema svojima skokoma, še bolj pa me veseli, da je imela Slovenija spet po dolgem času tri med deseterico. Upam, da bo šlo tako naprej in da se nam bo med najboljšimi priključil še kakšen."

Preostala četverica Slovencev je ostala zunaj finala. Anže Semenič je današnjo tekmo, tretjo postojanko finsko-norveške nordijske turneje, ki se bo končala v nedeljo na Hollmenkollnu, končal na 34. mestu, Andraž Pograjc na 42., Matic Benedik na 45. in Matjaž Pungertar po povsem ponesrečenem nastopu na 49. mestu. "Mogoče sem resda od najboljše trojice, sploh po uvrstitvah v prvi seriji, pričakoval še malo več, a glede na to, kako smo do zdaj izpeljali nordijsko turnejo in kaj vse se nam je dogajalo, smo danes dosegli fantastičen uspeh. Pika na i je morda manjkala, a 5., 6. in 7. mesto so odlične uvrstitve in super za samozavest. Za stopničke pa je treba narediti dva res super skoka, saj so razlike pri vrhu izjemno majhne," pa je po tekmi dejal trener slovenske vrste Goran Janus.

Do zmage, svoje druge zapored po uspehu v Kuopiu, je prišel svetovni prvak z velike skakalnice, 25-letni Stoch, ki je v finalu potrdil dobro pripravljenost in pristal pri daljavi dneva - 140 metrih. Stoch je zmago slavil z 1,7 točke pred Nemcem Richardom Freitagom, ki je v prvi seriji zgolj za 0,1 točke zaostajal za Kranjcem, tretji pa je bil Japonec Daiki Ito, ki si je po prvi seriji s Tepešem delil sedmo mesto.

Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je po minuli tekmi v Kuopiu še drugič v karieri dokončno osvojil veliki kristalni globus, je bil danes "šele" 16., rdeče-bela avstrijska falanga pa je še drugič po Lahtiju ostala brez uvrstitve v najboljšo deseterico. V skupnem seštevku pokala je drugo mesto zadržal Norvežan Anders Bardal (932 točk), danes 13., na tretje pa se je povzpel Stoch (847). Slovenija ima spet kar dva skakalca med najboljšo deseterico - Kranjec (657) je sedmi, Prevc (588) pa deveti.

Zadnja tekma nordijske turneje - Lahti, Kuopio, Trondheim, Oslo - bo na sporedu v nedeljo na Hollmenkollmu. Nato se bo karavana svetovnega pokala preselila v dolino pod Ponce, kjer bodo na sporedu zadnje tri tekme sezone.