S končnim razpletom Slovenci niso imeli nič. Še eno zmago, že deveto, si je priboril zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Francoz Martin Fourcade. Tako kot Fourcade, sta strelski nastop 100-odstotno opravila tudi Italijan Lukas Hofer in Nemec Andreas Birnbacher, ki sta zaostala dobrih 39 oziroma 43 sekund in se prav tako prebila na stopničke.

Bauer je tekmo solidno začel in bil po strelski ničli pred drugim streljanjem na 15. mestu, nato pa zavil štirikrat v kazenski krog ter nazadoval. Še manj jasen je bil nastop Jakova Faka, ki ni imel svojega dne in je kljub le enemu kazenskemu krogu pristal na 72. mestu. Janez Marič in Peter Dokl sta morala dvakrat v kazenski krog in končala na 77. in 81. mestu.

"Slabo, slabo, ... Jakov je sicer nekaj tarnal nad slabimi smučmi, a vsekakor bomo morali to tekmo podrobneje analizirati in se med sabo še pogovoriti," je po tekmi ocenil glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec.

Slovenska četverica je s slabimi dosežki ostala tudi brez sobotnega zasledovanja in za tekmovalce, izjema je Jakov Fak, je sezona 2012/13 končana. Za Faka pa bo nedeljski nastop na tekmi s skupinskim startom še kako pomemben, saj je v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno na tretjem mestu, a mu že v soboto grozi, da bo to mesto izgubil.

V soboto bo na sporedu tudi ženska zasledovalna tekma, kjer bosta slovenske barve branili Teja Gregorin in Andreja Mali. Gregorinova bo nastopila tudi v nedeljo v druščini 30 najboljših tekmovalk sezone.