Sezona je dolga, urnik je natrpan, še posebno za tiste, ki tekmujejo v vseh disciplinah. Težko je najti še kakšen prost dan za izvedbo odpovedanih tekem. Morda bi bil lahko današnji dan, ko je na sporedu ekipna tekma, rezerviran za discipline, ki so na rednem programu in so bile odpovedane. Takšno odpovedovanje tekem ni pravilno, toda urnik je natrpan. Če čez celo sezono zbiraš točke, ena odpovedana tekma ne sme bistveno vplivati na tvoj skupni dosežek. Smučanje je šport na prostem, zato je treba takšne vremenske razmere vzeti v zakup.

Tine Maze je bila povsem dominantna. Vedno v zadnjih štirih sezonah je napredovala za eno mesto v skupnem seštevku. Letos ima rekordno število zbranih točk, zato je to najboljša sezona vseh časov, a kljub temu je težko govoriti, da je Tina Maze najboljša smučarka vseh časov.

Tina bo v prihodnji sezoni, ko bodo olimpijske igre, še bolj motivirana. Ponovno bo želela na vrh, čeprav je skoraj nemogoče, da bi osvajala stopničke tako serijsko kot letos. Tina je bila letos vrhunska, toda občutek imam, da je njena konkurenca letos slabša kot v preteklosti. Lindsey Vonn se je poškodovala, Maria Höfl-Riesch ni bila tako dobra, kot smo je vajeni. Kot da so si vzele manjši premor pred olimpijsko sezono. Tino drugo leto čaka boljša konkurenca, toda tudi ona bo še boljša kot letos.

Kar se je dogodilo z Mitjo Kuncem po svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ni prav in ni pošteno. Kajti poznam primere, ko so tudi drugi trenerji, ki so bili zaposleni na ministrstvu, opravljali trenerska dela, ki niso bila natančno določena v pogodbah. Nihče ni bil tako ostro kaznovan, kot je sedaj Kunc. Smučarska zveza Slovenije bi se morala bolj odločno postaviti na Mitjevo stran.