Biatlonska karavana svetovnega pokala ostaja na ruskih tleh, tokrat se je preselila v Hanti Mansijsk. V tem tednu se bodo biatlonke in biatlonci še zadnjič v tej sezoni potegovali za točke na sprinterskih in zasledovalnih tekmah, ter tekmah s skupinskim startom. Prva je bila že danes na sporedu ženska 7,5-kilometrska preizkušnja, ki jo je po točno treh mesecih spet osvojila Čehinja Gabriela Soukalova.

"Zelo nerada delam prehitre zaključke, zato težko ocenim, kaj mi danes ni ustrezalo. Vse je bilo kot v počasnem posnetku, smuči niso nikakor stekle. Čeprav mi sibirski mraz ne ustreza, se počutim v redu in mislim, da je tudi forma iz Sočija še ostala, zato tu ne iščem razlogov. Prav tako tudi ne krivim priprave smuči ali izbora materiala, saj nisem imela nobene konkretne primerjave, vendar hitreje ni šlo. Na strelišču pa sem za zadnji strel spet nekoliko počakala in ga zgrešila. To bova poskušala s trenerjem Kosom odpraviti na vadbenem 'suhem' streljanju. Brez tega bi se lahko uvrstila okrog petnajstega mesta in imela boljše izhodišče za zasledovalno tekmo. Ostajam optimistka, da se bo na preostalih dveh tekmah nadaljeval niz iz Sočija. Tudi motivacije za tako želen naskok na stopničke mi še ni zmanjkalo," je povedala Gregorinova.

Andreja Mali je bila strelsko neuspešna dvakrat (0,2), zato je tekmo končala na 57. mestu in se uvrstila na sobotno zasledovanje.

"Ni se izšlo kot smo pričakovali in si želeli. Čeprav je Teja dobro pripravljena, je bil njen tekaški čas pod njenimi zmožnostmi. Tudi fantje iz servisne ekipe bodo še analizirali situacijo, predvsem pa moramo ohraniti pozitiven pristop k naslednjim tekmam. Tako Teja kot Jakov imata dobri izhodišči v skupnem seštevku, pa tudi v pokalu narodov ohranjamo mesta, ki smo si jih zadali, zato je potrebno zdržati še do nedelje," je dejal glavni trener Uroš Velepec.

Moški, kjer bodo nastopili štirje slovenski predstavniki (Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl, Janez Marič), bodo na 10-kilometrskem sprintu nastopili v petek ob 13. uri.